Λευκωσία: Αντιδράσεις προκαλεί στους κατοίκους του κατεχόμενου χωριού Γιαλούσα, η συχνή επίσκεψη Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι "παρενοχλούν", σύμφωνα με τον τέως "δήμαρχο" της Γιαλούσας, είτε με τα λεγόμενά τους είτε με τις πράξεις τους, τους κατοίκους του χωριού.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, σε δηλώσεις του στην “Σταρ Κίπρις” ο τέως “δήμαρχος” Γιαλούσας Οζάι Οϊκούν είπε ότι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις έδωσαν το δικαίωμα στους Ελληνοκύπριους να επισκέπτονται συχνά το χωρίο και "να έχουν απαιτήσεις στην περιουσία των κατοίκων" γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις και ενοχλήσεις στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Οϊκούν, οι Ελληνοκύπριοι αναφέρουν κατά τις επισκέψεις τους ότι έχουν πρώτοι δικαίωμα στο θέμα της περιουσίας ενώ φωτογραφίζουν τα σπίτια και την περιοχή.

Σε δηλώσεις του κάτοικος της περιοχής αναφέρθηκε σε περιστατικό που σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου το πρωί, κατά το οποίο αυτοκίνητο με τέσσερις Ελληνοκύπριους έφθασε στη μάντρα του. 'Οταν ρωτήθηκαν τι θέλουν αυτοί απάντησαν ότι επισκέφτηκαν την περιουσία τους, κληρονομιά από τον  παππού τους.

"Τους ζήτησα να φύγουν από τη μάντρα μου αλλά αυτοί αρνήθηκαν λέγοντας μου ότι εγώ πρέπει να φύγω αφού η περιουσία είναι δική τους”, ανέφερε ο 56χρονος Τουρκοκύπριος, προσθέτοντας ότι λογομάχησαν και τελικά οι Ελληνοκύπριοι αποχώρησαν από την περιοχή.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ