Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Συμμαχία Πολιτών και Σύριζα έχουν την ίδια τύχη.

Η Συμμαχία πολιτών ιδρύθηκε αμέσως μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του 2013 από τη πλατφόρμα του ΟΧΙ δηλαδή από όλους τους κομματικούς χώρους και ως πολυσυλλεκτικό κίνημα ξεκίνησε πολύ δυναμικά με έμπειρα στελέχη και δραστηριότητες ως αντιπολιτευτικό κίνημα, με στόχο την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Στη συνέχεια σιγά σιγά, αυτές οι δραστηριότητες άρχισαν να εξασθενούν και να δημιουργηθεί μια τεράστια απογοήτευση με σημάδια στον ορίζοντα μαρασμού και διχόνοιας, με αποτέλεσμα πολλά μέλη και στελέχη να παραιτούνται και να αποσύρονται. Για παράδειγμα πέρυσι το καλοκαίρι ως Θεματική Συμμαχία Λεμεσού, ζήτησαν από τα ανώτερα δώματα του κινήματος της Λευκωσίας όπως τους επιτρέψουν να αναρτήσουν πανό στα γραφεία Λεμεσού, με σύνθημα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και απερρίφθη η πρόταση... για δικούς τους λόγους, όπερ μεθερμηνευόμενο, δεν συμφωνούμε... κατά την δική μου αντίληψη.

Οι αναγνώστες έχοντας σώας τας φρένας, αντιλαμβάνονται πολύ εύκολα σε ποιό δρόμο οδεύουν συμπερασματικά.   
Δεύτερο συμβάν, φέτος εκ μέρους της Θεματικής Συμμαχίας Λεμεσού  αντιπροσωπεύοντας δύο μέλη της, κατέθεσαν στεφάνι στον Ανδριάντα του Αρχηγού Διγενή ανήμερα του Μνημοσύνου του. Με ανακοίνωση της ηγεσίας στα Μ.Μ.Ε την ίδια ακριβώς μέρα, ότι η Συμμαχία Πολιτών δεν εκπροσωπήθηκε στο Μνημόσυνο αλλά από άτομα, ενώ ο Πρόεδρος της ο κ. Λιλήκας παρευρίσκεται στο Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ καταθέτει και στεφάνι, εκφωνεί και λόγο. Όταν ο ίδιος καταργεί εκείνο που ίδρυσε και δεν σέβεται την πολυσυλλεκτικότητα και την άλλη Ιδεολογία και άποψη, ενώ η βάση του κινήματος έχει σεβαστεί τον όρο αυτό, σημαίνει διάκριση εις βάρος της άλλης Ιδεολογίας αδικαιολόγητα, γιατί ο ίδιος εκφράζεται και δηλώνει Μακαριακός.  Δεν αρκεί αυτό τα δύο μέλη που παρευρέθηκαν στο Μνημόσυνο, απειλήθηκαν παράνομα με διαγραφή και στη συνέχεια έγινε παρασκήνιο να καταργηθεί και η Θεματική του Κυπριακού, όπως και έγινε... μήπως και επαναληφθεί το ίδιο συμβάν. Αλλά ο κ. Λιλήκας, είναι καιρός να ζητήσει όπως ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και μετά να γράφει Ιστορία και να παίρνει προσωπικές αποφάσεις. Πολλοί ενωτικοί μέλη και οπαδοί υπέβαλαν παραίτηση και άλλοι αποσύρθηκαν, γιατί ο κ, Λιλήκας από πολυσυλλεκτικό κίνημα μετέτρεψε τη Συμμαχία Πολιτών με δική του προσωπική απόφαση, σε κομμουνιστικό και Μακαριακό κίνημα, χωρίς τη συγκατάθεση της Ανωτάτου Συγκλήτου. Τα λάθη πληρώνονται, η κατηφόρα άρχισε... Αξιοσημείωτο το γεγονός δε, να παρατηρήσω ότι κάποιοι της ενωτικής παράταξης των υψηλών δωμάτων, για λόγους βουλευτικής καρέκλας που προαλείφονται,  δεν το κούνησαν από τη θέση τους, γιατί γι’αυτούς πρώτα είναι η καρέκλα και μετά η Ιδεολογία τους, γι’αυτό τον λόγο ο κ. Λιλήκας το παίζει σε ελεύθερο πεδίο. Εγώ παπάς εγώ τατάς λέει μια Κυπριακή παροιμία. Η Δημοκρατία στο μεγαλείο της!!
Τρίτο συμβάν ο κ. Λιλήκας τον περασμένο Μάιο από τηλεοράσεως δήλωσε ότι αποδέχεται τη Δ.Δ.Ο χωρίς το περιεχόμενο του σχεδίου Ανάν παράνομα και παράτυπα έναντι της διαφορετικής αποφάσεως του κινήματος.

Τώρα το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, που ξεκίνησε με ποσοστό της τάξης του 6% έφθασε περίπου στο 40% με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που εξελέγη πρωθυπουργός από τον Ελληνικό λαό και σαν πολυσυλλεκτικό κόμμα σήμερα, με σκοπό και στόχο εναντίον του μνημονίου, ο κ. Τσίπρας απεδέχθη το μνημονιακό πακέτο, και τα τίναξε όλα στον αέρα. και τις δεσμεύσεις του, αλλά και το πρόσφατο δημοψήφισμα, και άρχισε η κατρακύλα και το ξήλωμα.

Άρα λοιπόν, οι πολιτικοί μας πρέπει πάνω απ’ όλα πρέπει να μάθουν, να σέβονται σαν κόρη οφθαλμού τις δεσμεύσεις των, αλλά να σέβονται και τον λαό, γιατί ο λαός ξέρει και να τιμωρεί Η ιστορία καταγράφεται διά μέσου των αιώνων.

Άριστος Κακουλής  

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...