Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Υπερπολυτελείς διακοπές για τον Πρόεδρο...

Τις διακοπές του με τα πολιτικά του καθήκοντα συνδύασε στις Σεϋχέλλες ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης .>>
Αυτό που η πιο πάνω εφημερίδα δεν μας ανέφερε, είναι πώς η επίσκεψη έγινε προσπάθεια από τον Πρόεδρο να κρατηθεί μυστική και όταν διέρρευσε, προσπάθησε να κάνει ανακοινώσεις περί συνεργασιών των δύο χωρών κ.λ.π. Οι Σεϋχέλλες που είναι από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους της υφηλίου, έχει περίπου το 1/10 της έκτασης της μικρής μας Κύπρου με περίπου 89000 κατοίκους. Κύρια πηγή εισοδημάτων της είναι ο τουρισμός, οι υπεράκτιες επενδύσεις και το ψάρεμα και η εξαγωγή τόνου.


Οι διαδικασίες για την σύσταση μιας εταιρείας στις Σεϋχέλλες μπορεί να γίνει μέσα σε μια με δύο εργάσιμες μέρες και ο ιδιοκτήτης θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρείας του σε διάστημα λίγων ημερών. Η σύσταση των εταιρειών γίνεται σύμφωνα με τον νόμο του 1994 International Business Companies Act.

Για τη σύσταση και λειτουργία μιας Σεϋχελλιάνικης εταιρείας απαιτείται τουλάχιστον ένας διευθυντής, που μπορεί να είναι είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο και δεν χρειάζεται να είναι κάτοικος Σεϋχελλών.

Ο διορισμός γραμματέα δεν είναι απαραίτητος, αλλά συνηθίζεται για την καλύτερη και ταχύτερη λειτουργία της εταιρείας.

Η εταιρεία δεν πληρώνει φόρο για τα κέρδη της και δεν γίνεται καμία παρακράτηση στα μερίσματα.
H εταιρεία θα πρέπει να δηλώσει στο μητρώο εταιρειών τη διεύθυνση όπου τηρεί τις λογιστικές της καταστάσεις, χωρίς να έχει την υποχρέωση να καταθέτει ισολογισμούς.
Οι Σεϋχέλλες με βάση τους νόμους της ΕΕ είναι στον κατάλογο των φορολογικών παραδείσων και στην λίστα κρατών που δεν είναι συνεργάσιμες για σκοπούς ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγής με την Ε.Ε.
Με βάσει τα πιο πάνω, εύλογα αναρωτιέται κανείς τι είδους συνεργασίες και συναλλαγές ήθελε ο Πρόεδρος να συνάψει η Κυπριακή Δημοκρατία με αυτή την μικροσκοπική χώρα αλλά  τον μεγάλο φορολογικό παράδεισο; Είναι καλό να δοθούν στην δημοσιότητα οι συμφωνίες που ο ίδιος υπέγραψε με τις Σεϋχέλλες για να αντιληφθούμε καλύτερα το όφελος που θα αποκομίσει η Κυπριακή Μπανανία από την συνεργασία της με τις Σεϋχέλλες....
Τα συμπεράσματα δικά σας
Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...