Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Δυναμική παρουσία στα Καννάβια - Το ΔΗΣΥ έτρεχε τον λαό και ο λαός το Ε.ΛΑ.Μ.

Δυναμική παρουσία στα Καννάβια - Το ΔΗΣΥ έτρεχε τον λαό και ο λαός το Ε.ΛΑ.Μ.
Ισχυρή αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στα Καννάβια, στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων της Κοινότητας, Ανδρέα Πατσαλίδη και Χαράλαμπου Πεττεμερίδη.

Για την ιστορία μόνο να αναφέρουμε ότι στις 6 Οκτωβρίου του 1958 ο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης, θυσιάστηκε για την πατρίδα σε ενέδρα εναντίον των Άγγλων. Ενώ ο άλλος ήρωας της Κοινότητας, Ανδρέα Πατσαλίδης, θυσιάστηκε στο σπίτι του στα Κούρδαλι, όταν κατασκεύαζε βόμβες, οι οποίες εξερράγησαν στις 20 Ιουνίου του 1958.
Δυστυχώς, ο μεταφερόμενος θίασος του ΔΗΣΥ με πρωτοστάτη τον Αβέρωφ Νεοφύτου, θυμήθηκε και πάλι των υπέρμετρο πατριωτισμό του και προσέτρεξε δήθεν να τιμήσει τους ήρωες. Ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγο καιρό έβγαζε ανακοινώσεις στα τούρκικα για να συγχαρεί τον Ακκιντζί για την εκλογή του, που ευνοούσε συνεργασία με την Τουρκία, αλλά και το κόμμα του συναινεί για ξεπούλημα της Κύπρου, μέσω της θνησιγενούς ομοσπονδίας.
Στα θετικά ήταν ότι η δυναμική παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στον χώρο, τον έκανε να αλλάξει την ομιλία του αλλά να αφήσει πίσω τις σημειώσεις του και να μιλήσει στο κοινό χωρίς αναφορές στην Ομοσπονδία και τον «καλό» Ακκινζτί κτλ. Περιορίστηκε σε πιο πατριωτικού τύπου ομιλία, υπό τον φόβο τυχόν αποδοκιμασιών.
Στεφάνι εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γεάδης Γεάδη, κάτω από το εντονότατο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα μέλη μας προσεγγίστηκαν από τους παρευρισκομένους, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους, αλλά και την πλήρη τους απέχθεια στα κόμματα του κατεστημένου, δίνοντας τις θερμότερες ευχές να συνεχίσουμε τον αγώνα.
Βλέποντας την αντίδραση αυτή, οι παρατρεχάμενοι του ΔΗΣΥ και λοιποί αυλικοί του Αβέρωφ, προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αλλά μάταια, αφού όσο και αν προσπάθησαν να μιλήσουν με τον κόσμο, αυτοί ήταν προσκολλημένοι στα μέλη μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται σε κάθε γωνιά της Κύπρου, σε κάθε χωριό, για να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο συμπατριώτη μας. Η Εθνική Αντίσταση ξεκίνησε και θα αποτελέσει τον χειρότερο εφιάλτη σε όλους αυτούς που ονειρεύονται να αποκόψουν τον ''ομφάλιο λώρο'' της Κύπρου με την Μητέρα Πατρίδα.
12084042 897331286971389 1165278870 n 78af9
Τελευταία τροποποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...