Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕDP;;

Το κίνημα  Συμμαχίας Πολιτών  στοχεύοντας την ενδυνάμωση των σχέσεων του με τη Ε.Ε.  και παρά την απουσία έδρας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, βρίσκεται σε διαβούλευση με ομάδες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου  αναφέρει με ανακοίνωση του. Ήδη η ηγεσία του εν λόγω κινήματος είχε πρόσφατη συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού κόμματος του  ΕDP ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στη Συμμαχία Πολιτών να ενταχθεί στους κόλπους του, καθώς έχουν συγκλίσεις στο Κυπριακό, το μεταναστευτικό και στην... ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική λιτότητας...

Σε δήλωση στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του εν λόγω κινήματος Γ. Λιλλήκας στις 7 Οκτ. 2015 ενημέρωσε τα μέλη της πολιτικής συγκλήτου για τις συνομιλίες που είχε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της EDP και εξέφρασε την ικανοποίηση του. Αξίζει να αναφέρω ότι αποφασίστηκε ότι η πολιτική σύγκλητος θα πάρει εισήγηση στην ανώτατη σύγκλητο  στις 18 Οκτ. του τρέχοντος μηνός για να αποφασίσει το ανώτατο όργανο του κινήματος για την ένταξη ή όχι στους κόλπους της ευρωπαϊκής ομάδας του EDP.

Η Συμμαχία Πολιτών ήταν από της ιδρύσεως της και ανέκαθεν,   ενάντια στο καταστροφικό μνημόνιο και στην οικονομική πολιτικής λιτότητας.
Από πότε άραγε η ηγεσία του κινήματος υποστηρίζει την οικονομική λιτότητας και οι συγκλίσεις είναι δεδομένες;
Η πολιτική της οικονομικής λιτότητας, επιφέρει φτώχεια, μαρασμό και δυστυχία στους λαούς και είναι αυταπόδεικτον σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Την αυστηρή οικονομική πολιτική λιτότητας την εφάρμοσε η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, αντί να μπαίνουμε σιγά σιγά στη ανάπτυξη και στη πρόοδο.
Ακόμη μια αθέτηση προεκλογική και μετεκλογική του κ. Λιλλήκα.

Τώρα όμως η απόφαση για την ένταξη του κινήματος στην ομάδα της EDP θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο να συμφωνήσουν όλοι, διότι η ταπεινή μου η άποψη, δεν θα συμφωνήσουν, διότι το εν λόγω κίνημα σαν  πολυσυλλεκτικό που είναι με τέσσερεις διαφορετικές ιδεολογίες, δεν θα καταλήξουν ούτε στον αιώνα τον Άπαντα. Εντός του κινήματος υπάρχουν οι προερχόμενοι από το ΔΗΣΥ ως ενωτική παράταξη, από το ΔΗ.ΚΟ ως  παράταξη οι λεγόμενοι δημοκράτες, οι προερχόμενοι από την ΕΔΕΚ ως σοσιαλιστές και οι προερχόμενοι από το ΑΚΕΛ κομμουνιστές απ’ όπου προέρχεται ο κ. Λιλλήκας όπου και διετέλεσε βουλευτής στο ΑΚΕΛ.

Το δίλημμα τεράστιο, η απόφαση μελανή. Αξίζει να αναφέρω προς ενημέρωση των αναγνωστών μου και είναι σημαντικό να το αναφέρω, ότι στο EDP είναι ενταγμένο  το Ευρωπαϊκό Κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία με τον ΔΗ.ΣΥ. και έχουν σαν στόχο τους τη Δ.Δ.Ο. ως λύση του Κυπριακού.  
  
* Η ΕΔΕΚ και το ΔΗ.ΚΟ είναι ενταγμένοι στους σοσιαλιστές.

* Οι οικολόγοι στους πράσινους και το ΑΚΕΛ στην ενωτική αριστερά.       

Φυσιολογικά το δίλημμα είναι τεράστιο, χωρίς να υπάρχει φως στη άκρη της σήραγγας και ίσως να είναι και αιτία «πολέμου.» Απτό παράδειγμα για φέτος δύο στελέχη της Θεματικής Κυπριακού Λεμεσού της Συμμαχίας πολιτών παραβρέθηκαν και κατάθεσαν στεφάνι στο Μνημόσυνο του Αρχηγού Διγενή και απειλήθηκαν με διαγραφή από αντίθετη ιδεολογία, ενώ αυτοί καταθέτουν στεφάνι στο Μνημόσυνο του Μακαρίου.
Δεύτερο παράδειγμα στη Λεμεσό πέρυσι το καλοκαίρι του 2014 ζητήθηκε άδεια από τα ανώτερα δώματα στη Λευκωσία να αναρτηθεί πανό με το σύνθημα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στα γραφεία Λεμεσού και απερρίφθη ενώ όταν πεισματικά ανηρτήθη, σε λίγες μέρες το αφαίρεσαν.  
Η κόντρα μεταξύ τους είναι δεδομένη, εφ’ όσον δεν υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός ο ένας προς τον άλλον. Τώρα παίζεται το παιχνίδι της καρέκλας και θα υπάρχει εκεχειρία μέχρι τις επερχόμενες εκλογές. Μετά τις εκλογές ίδωμεν το φως το Αληθινό, αν θα επικρατήσει πνεύμα καλής θέλησης ή ξηλώματος,  


Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...