Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τα νομοθετικά τερτίπια του ΔΗΣΑΚΕΛ και ο εκλογικός νόμος

Τα νομοθετικά τερτίπια του ΔΗΣΑΚΕΛ και ο εκλογικός νόμος
Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει θεατές ενός ακόμα βρώμικου παιχνιδιού που στήθηκε εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου, αυτό που έχει σχέση με την τροποποίηση του Εκλογικού Νόμου και ιδιαίτερα με την αύξηση του εκλογικού μέτρου από 1,79% σε 5%. Επινοητές της ρατσιστικής αυτής πρότασης τροποποίησης του ισχύοντος Νόμου της απλής αναλογικής που η Κύπρος εισήγαγε το 1996, είναι κάποια σκοτεινά μυαλά του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Δηλαδή στην απλή γλώσσα, ετοιμάζουν νομοθετικά τερτίπια (δηλαδή τεχνάσματα, σχέδια, πονηρά και ανέντιμα) οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών αποκομμάτων του σάπιου συστήματος, για να ανακόψουν την είσοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στην Κυπριακή Βουλή, το οποίον τρέμουν, ιδιαίτερα τώρα που το Εθνικό μας θέμα διέρχεται την πιο κρίσιμη του φάση από το 1974. Γνωρίζουν πολύ καλά πως κάτι τέτοιο, θα χαλούσε τα ανθελληνικά τους σχέδια για άνευ όρων παράδοση της Ελληνικής μας πατρίδας στους Τούρκους, στους σφαγείς του Έθνους μας. Αυτό δικαιολογεί και την μεγάλη  τρεμούρα τους, να σπεύσουν επτά μόλις μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές να αναθεωρήσουν το Νόμο που μέχρι τώρα δεν τους ενοχλούσε.
Ως γνωστό, ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος θέτει το μέτρο στο 1/56, ή 1.79%, και ως αποτέλεσμα το παρόν σύστημα διατηρεί την πολιτική σταθερότητα αφού το ποσοστό αυτό θεωρείται από όλους ως ένα αποδεκτό όριο εισδοχής στη Βουλή. Με την πιθανή τροποποίηση του εκλογικού νόμου ενδέχεται το μέτρο να ανέβει στο 4% ή στο 5%. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη δεύτερη κατανομή δικαιούνται να συμμετάσχουν μόνο τα κόμματα που έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστο το 1/56 (1.79%) του συνόλου των έγκυρων ψήφων.
Το 2011 αυτό αντιστοιχούσε σε περίπου 7241 ψήφους με τους Οικολόγους να ήταν το τελευταίο κόμμα που πήραν έδρα στην δεύτερη κατανομή αφού έλαβαν 8960 ψήφους, δηλαδή 1719 ψήφους πάνω από το μέτρο. Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη κατανομή πήρε τις 2 του έδρες και το ΕΥΡΩΚΟ αφού σε καμία εκ των επαρχιών οι ψήφοι του δεν υπερτερούσαν του εκλογικού μέτρου συνεπώς στην πρώτη κατανομή δεν πήρε έδρες. Αν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές είχαμε εκλογές με όριο εισόδου το 5%, τότε δεν θα έμπαιναν στη Βουλή το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι, με τις έδρες τους να πηγαίνουν σε ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.
Επίσης με τον αποκλεισμό από την είσοδο στη Βουλή των μικρότερων κομμάτων θα αυξάνεται αυτόματα και η χρηματοδότηση των τεσσάρων μεγάλων κομμάτων, κάτι που διαφαίνεται  ως θεμιτό για τους πολιτικάντηδες μέσα από όσα δρομολογούνται για την αλλαγή του εκλογικού μέτρου και είναι ένας πρόσθετος λόγος να επιδιώξουν την τροποποίηση του νόμου αυτοί οι σπουδαίοι “δημοκράτες”, οι νεοφιλελεύθεροι και οι μπολσεβίκοι.
Από τους υπέρμαχους για την τροποποίηση του ισχύοντος Νόμου, δεξιούληδες του Συναγερμού, ακούσαμε φθηνές δικαιολογίες για τους λόγους που στηρίζουν την αλλαγή στη νομοθεσία. Δεν δίστασαν να προτάξουν το επιχείρημα της Ευρωπαϊκή Ένωσης, οι Ευρωλιγούρηδες συναγερμικοί, και ακούσαμε δια στόματος του εκπρόσωπου Τύπου του ΔΗΣΥ να λέει “Το εκλογικό μέτρο του 1.8% είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Η αύξηση του εκλογικού μέτρου θα βοηθήσει στην ουσιαστικότερη παραγωγή πολιτικής και στην μείωση των φαινομένων των αδιέξοδων συζητήσεων που βλέπουμε σήμερα”.
Κύριε Προδρόμου, οι εταίροι σας στην Ευρώπη νομοθετούν και υπέρ της προστασίας της παιδοφιλίας, της νομιμοποίησης των ομοφυλοφίλων να συνάπτουν μεταξύ τους γάμο μαζί με το Σύμφωνο Συμβίωσης και πολλές άλλες Νομοθετικές ρυθμίσεις που στόχο έχουν τον εκφυλισμό των αξιών και των ιδανικών της χριστιανικής οικογένειας, την κατάργηση των Εθνών και τη μετεξέλιξη των κοινωνιών σε ζούγκλες ασυδοσίας. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε, συμμερίζεστε και αυτούς τους σχεδιασμούς των “φίλων” σας Ευρωπαίων;
Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και κ. Άντρο Κυπριανού, φερόμενους ως πρωτεργάτες και εγκέφαλους της νέας Νομοθετικής ρύθμισης που έρχεται : Κύριοι δεν πρόκειται να καταφέρεται απολύτως τίποτε με αυτά που έχετε κατά νου. Σε λίγους μήνες, η είσοδος των Ελλήνων Εθνικιστών στη Βουλή θα είναι μια πραγματικότητα για τους Έλληνες της Κύπρου, για εσάς όμως θα είναι εφιάλτης.
Όσο και να μας πολεμάτε, όσο και να μας αποκλείσετε από το να ακουστεί η φωνή μας σε τηλεοράσεις και ραδιοφωνικές συχνότητες, η Εθνικιστική φάλαγγα δυναμώνει γιατί οι πολίτες ξυπνούν και αντιλήφθηκαν τα σκοτεινά σας σχέδια, συντάσσονται μαζί μας στον Αγώνα τον καλό, ο πόθος για λευτεριά και δικαιοσύνη στο τόπο μας θεριεύει και θα γίνει γροθιά ενάντια σε κάθε ανθελληνικό σκουλήκι που διαβουλεύεται να ξεπουλήσει αυτή την Ελληνική Γη.
'Ω Παίδες Ελλήνων, Ίτε, Ελευθερούτε Πατρίδα... Νυν Υπέρ Πάντων ο Αγών!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...