Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Εκποιήσεις Ακινήτων στην Κύπρο.

Αναφέρθηκαν χτες Παρασκευή 13η Νοεμβρίου 2015, στην εκπομπή του κ. Λάζαρου Μαύρου στο Ράδιο Πρώτο από κάποιον που δήλωσε οικονομολόγος (Κυαμίδης), τρία πολύ σοβαρά στοιχεία, αν αληθεύουν, που μάλλον αληθεύουν:
1.      Πως η Τουρκία έπαψε να αγοράζει από τους προδότες, τις περιουσίες που καπαλιάζονται να της πουλήσουν στα κατεχόμενα.
2.      Η  «Τράπεζα Κύπρου» ήδη πώλησε πακέτο δανείων σε Εγγλέζικη Τράπεζα, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι Τούρκος. Και
3.      Στο νέο ΔΣ της «Τράπεζας Κύπρου» υπάρχουν ήδη και δύο Τούρκοι!


Πολύ καλός μου φίλος, υψηλών προσόντων οικονομολόγος, επιχειρηματίας και κοινοτάρχης του χωριού στο οποίο ζω, είχε την ιδέα, σαν κοινοτάρχης , αφού βάσει του νόμου προβλεπόταν η συμμετοχή του κοινοτάρχη στο τελικό στάδιο οποιασδήποτε εκποίησης εντός των ορίων της κοινότητας του, να αρνηθεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μελλοντική εκποίηση, και συγχρόνως να καλέσει τους κοινοτάρχες του συμπλέγματος της περιοχής και την Ένωση Κοινοτήτων να πράξει το ίδιο. Τι πληροφορήθηκε όμως, όταν το έψαξε; Πως η πάντα πολύ καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη συμμορία που λεηλατεί την Κύπρο ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ πριν ενάμιση χρόνο, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ στην διαδικασία εκποίησης!! Αντιλαμβάνεστε γιατί το έκαναν!
Συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη του φίλτατου Όμηρου, πως η Κύπρος τετέλεσται! Αλλά έχω και εξήγηση για την απάθεια του Κυπριακού Λαού. Οι πολυαίωνες δουλείες φύτεψαν στον γενετικό του κώδικα τον απόλυτο ατομικισμό και την απάθεια. Είναι τόσο απορροφημένος στο άτομο του ο καθένας που νομίζει πως αν χώσει το κεφάλι του στην άμμο δεν θα τον δει το κακό και θα τον προσπεράσει! Και ας είναι μπροστά στα μάτια του τα επιτεύγματα των συνασπισμένων συμμοριών και οι «επιτυχίες» τους σε βάρος του Λαού. Μας οδήγησαν οι συμμορίες των κομμουνιστάδων και των εθνικοφρόνων σε νέα τουρκοκρατία και ακόμα εμείς δεν πιάσαμε μια πέτρα να τους ρίξουμε. Κούνια που μας κούναγε! Εκείνοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να μας εκμηδενίσουν, να μας εξουδετερώσουν ακόμα και να μας παραδώσουν δεμένους χειροπόδαρα στην Τουρκία. Επειδή εκείνοι σαν ξεπουλημένου πράκτορες ξένων συμφερόντων που ήσαν και είναι, «εσάσαν την πάντα τους» και έχουν ήδη τακτοποιήσει το που θα πάνε και τι θα κάνουν όταν ολοκληρώσουν το έργο που ανέλαβαν!
Και λυπάμαι πραγματικά που ο φίλτατος Όμηρος είναι και απολογητικός επειδή βγάζει στην φόρα τις ατιμίες του Αναστασιάδη. Γιατί φίλτατε Όμηρε; Επειδή θα κακοφανίσεις τους ηλίθιους σφογκοκολάριους και τα κομματόσκυλα της κομματοκρατίας; Να πάνε να πνιγούν!
Απολογούμαι αν προκάλεσα κάποιους ευαίσθητους με την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιώ εναντίον αυτών των καθαρμάτων, αλλά έχω πλήρη επίγνωση του ποιοι ακριβώς φταίνε για την κατάντια του Λαού και της Πατρίδας. Και νοιώθω τέτοια αηδία και απέχθεια που αδυνατώ να το παίζω κόσμιος και ευγενικός!
Και επειδή νοιώθω εντελώς ανήμπορος και άχρηστος  που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι για να αποτρέψω την καταστροφή που ήδη μας επιβλήθηκε. Επειδή ο κάθε ένας από εμάς έχει ευθύνη για τα όσα συνέβησαν! Επειδή εμείς τους ανεβάσαμε, είτε με την αποχή μας, είτε με την ψήφο μας στην εξουσία….

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...