Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Φόβος, τρόμος και πανικός, επικρατεί ανάμεσα στο κόμμα της Συμμαχίας Πολιτών, από την αύξηση του εκλογικού μέτρου από το 1.8% στο 3.6%.
Ο πρόεδρος της ο κ. Γιώργος Λιλήκας, τρέχει και δεν προλαβαίνει να βρει σανίδα σωτηρίας  το ΔΗΚΟ για να μπει στη βουλή. Φαίνεται ο κ. Λιλήκας μέτρησε τα κουκιά του και δεν βγαίνει. Κάποιοι κύκλοι αναφέρουν ότι κατόπιν μετρήσεων, σήμερα το ποσοστό της Συμμαχίας Πολιτών κυμαίνεται γύρω στο 4%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω κόμμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές πήρε ένα σεβαστό ποσοστό της τάξης του 6.7%.    

Γιατί όμως τα ποσοστά του έπεσαν κατά 2.7% σε διάστημα ενός χρόνου; Ερώτημα πολύ εύκολο και απλό. Έγιναν θεληματικά λάθη και πράξεις εκ μέρους του κ. Λιλήκα και από αυτή την ιστοσελίδα αναφέρθηκα ουκ ολίγες φορές, αλλά αξίζει τον κόπο να το αναφέρω ξανά για χάριν σε όσους δεν είδαν τα άρθρα μου.  

Αφού ο κ. Λιλήκας απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος της Κ.Δ και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, του ζητήθηκε από τους πυρήνες του προεκλογικού επιτελείου να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κινήματος  για να στεγαστούν οι υποστηρικτές του. Ούτω και έγινε απογοητεύοντας τα δύο κόμματα ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ που τον υποστήριξαν στον προεκλογικό του αφού αυτοί τον επέλεξαν υποψήφιο για τη προεδρία της Κ.Δ.  δεσμευόμενος ότι δεν τα ιδρύσει δικό του κόμμα!!
Ένα κίνημα πολυσυλλεκτικό του ΟΧΙ όπως το ονόμασε ο ίδιος, δηλαδή οι προερχόμενοι από το ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ από το ΑΚΕΛ και αλλού. Δηλαδή αριστερούς, δεξιούς, σοσιαλιστές και δημοκράτες. Οπόταν ο κ. Λιλήκας έπρεπε να σεβαστεί και να εκτιμήσει όλους τους ιδεολογικούς χώρους, από την δεξιά μέχρι την αριστερά που έτρεξαν να τον βοηθήσουν και να τον εκλέξουν πρόεδρο της Κ.Δ..
Όμως ο κ. Λιλήκας προερχόμενος από το ΑΚΕΛ ως κομμουνιστής, σεβάστηκε ΜΟΝΟΝ την κομμουνιστική ιδεολογία, μετατρέποντας το κόμμα του από πολυσυλλεκτικό, σε παράρτημα του ΑΚΕΛ. 
Ζώντας ο γράφων τα γεγονότα από κοντά, τα διηγούμαι ως αυθεντικά ντοκουμέντα. Στη Λεμεσό η λεγόμενη κλίκα των Συμμάχων της επαρχιακής, με τον τρόπο τους έδιωξαν κακήν κακώς, χωρίς λόγο, αφορμή και αιτία, όλα τα μέλη της Ενωτικής Παράταξης, μεταξύ των οποίων είχα κι’ εγώ την ίδια τύχη, οπόταν και αποχώρησα.

Άλλο σοβαρό συμβάν, η ηγεσία της Θεματικής Κυπριακού Λεμεσού, ζήτησε άδεια από τα κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών Λευκωσίας να αναρτήσει  πανό στα γραφεία Λεμεσού με τα συνθήματα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και απερρίφθη χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.
Το πανό τελικά το ανάρτησαν τα μέλη της Θεματικής Κυπριακού και σε λίγες μέρες κάποιοι το αφαίρεσαν, για δικούς τους πάντοτε λόγους.

Άλλο σοβαρό συμβάν. Εγώ ο ίδιος ο γράφων δι’ επιστολής μου προς τον πρόεδρο του επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού στις αρχές του 2015 ζητούσα όπως η Συμμαχία Πολιτών, πρέπει να εκπροσωπηθεί στο Μνημόσυνο του Αρχηγού Διγενή, εφ’ όσον η Συμμαχία Πολιτών εκπροσωπείται στο Μνημόσυνο του Αρχ. Μακαρίου και καταθέτουν και στεφάνι και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να τύχω απαντήσεως!! 
Όμως δύο μέλη της θεματικής Κυπριακού μεταξύ των οποίων και ο γράφων, παρευρεθήκαμε και καταθέσαμε στεφάνι εκ μέρους της Θεματικής Συμμαχίας Λεμεσού στο Μνημόσυνο του Αρχηγού Διγενή.    
Κατά τη διάρκεια της ημέρας με ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών από τα Μ.Μ.Ε. ανέφερε ότι, το εν λόγω κόμμα, δεν εκπροσωπήθηκε στο Μνημόσυνο του Διγενή, αλλά από άτομα. Επίσης την ίδια ημέρα απειληθήκαμε ότι θα μας διαγράψουν από το κόμμα. 
Την επομένη δι’ επιστολής μου ζήτησα διαγραφή μου και απεχώρησα. Δηλαδή μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους. Καθαρό πλέον στον ορίζοντα ότι, δεν εκπροσωπούν την Ενωτική Παράταξη, οπόταν οι ψηφοφόροι της δεξιάς απαρνήθηκαν το εν λόγω κόμμα και άρχισε η κατρακύλα του 6.7% και τώρα αναζητούν σανίδα σωτηρίας στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ παντός καιρού για να μην βουλιάξουν.

Ας δούμε όμως αναλυτικά αν υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ Σ.Π. με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για σύμπλευση τουλάχιστον στον προεκλογικό αγώνα των βουλευτικών του Μαίου του 2016  .

1ον Στο Εθνικό θέμα, όλοι ανεξαιρέτως, μηδενός εξαιρουμένου οι Σύμμαχοι είναι αντιομοσπονδιακοί, ενώ στο ΔΗΚΟ μεγάλη μερίδα είναι υποστηρικτές της  Δ.Δ.Ο.

2ον Στο οικονομικό καθόλου, και εξηγούμαι. Το μεν ΔΗΚΟ είναι μνημονιακό, η δε Σ.Π. το αντίθετο. Το μεν ΔΗΚΟ ψήφισε υπέρ των εκποιήσεων η δε Σ.Π. το καταψήφισε. Τον δε νόμο πώλησης των κόκκινων δανείων το μεν ΔΗΚΟ τον ψήφισε η δε Σ.Π. τον καταψήφισε.

3ον  Ιδεολογικά είναι αντίθετοι.  

4ον Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος όπως όλοι γνωρίζουμε, ακόμη και ο κ. Λιλήκας το ανέφερε ουκ ολίγες φορές σε ομιλίες του σε συγκεντρώσεις και είναι πασιφανές ότι Νικόλας και Αβέρωφ χορεύουν στο ίδιο σκοινί και έχουν κοινή γραμμή και βλέπουμε να ψηφίζουν τους ίδιους νόμους μαζί στη βουλή πακέτο.  

Το δύσκολο και το καυτό γι’ αυτούς είναι,  τι θα πουν στο κόσμο; Εκτός αν αλλάξει ρότα στις αποκλίσεις ο κ. Λιλήκας, φοβούμενος και πανικοβλημένος να μην μπει στη βουλή.
Όμως η Ενωτική Παράταξη των υψηλών δωμάτων της Λευκωσίας, θα δεχθεί μια τέτοια συνεργασία; 
Προσωπική μου άποψη δεν θα γίνει γάμος και η Συμμαχία θα πάει στα εξ’ ων συνετέθη!!  


Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...