Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΚΑΜΩΜΑΤΑ Η κ Ε. ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ;;

Η κυρία  Ελένη Θεοχάρους τον τελευταίο καιρό, προσπαθεί να ταράζει τα λιμνάζοντα νερά, δημιουργώντας καμώματα ή αρέσκεται να εκπλήσσει    «εν κενώ οξυγόνου» και να συγχύζει τον λαό μας με αντικρουόμενες αποφάσεις και ενέργειες της.
Επειδή το μνημονικό μας είναι δυνατό, πριν  αρκετούς μήνες, έδωσε δημοσιογραφική διάσκεψη, εξαγγέλλοντας ίδρυση Παγκύπριου Πολιτικού Ανατρεπτικού Κινήματος και έξοδο της από το ΔΗΣΥ. 


Μετά επικράτησε σιγή ιχθύος γι’ αυτή τη πολιτική εξέλιξη  και τώρα επανέρχεται δριμύτερη, και ξάφνου καταθέτει επιστολή παραίτησης της στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, και για δεύτερη φορά εξαγγέλλει νέο κίνημα με τη επωνυμία «Αλληλεγγύη» δηλώνοντας ότι, δεν θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του 2016 αλλά αναμένει τις προεδρικές εκλογές του 2018 για να είναι υποψήφια πρόεδρος, ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε είδηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο onlycy.com, ότι κατεβαίνει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ως «ομάδα Θεοχάρους» όπως την αποκαλούν.  

Τώρα αφού ξέμπλεξα το κουβάρι και βρήκα την άκρη του νήματος, θα αναφερθώ στο κύριο θέμα της παραίτησης της κ. Θεοχάρους που θέτει θέμα  διαφωνίας της  με τους χειρισμούς του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.  Να με συγχωρέσει η κ. Θεοχάρους για την τόσο μεγάλη απορία μου. Το 2004 ο τότε πρόεδρος της Κ.Δ Γλαύκος Κληρίδης και ο τότε πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αναστασιάδης απεδέχθησαν και προώθησαν το σχέδιο Αναν μετά Βαΐων και κλάδων για εφαρμογή του, που ευτυχώς ο Κυπριακός λαός με τον Άξιο Ηγέτη τον Τάσο Παπαδόπουλο το απέρριψε με μεγάλο ποσοστό. Δεν γνωρίζω κατά πόσο αν η κ. Θεοχάρους τι ψήφισε ΟΧΙ ή ΝΑΙ αν διαφώνησε ή συμφωνούσε. Ομως συμπεραίνω ότι για να διαφωνεί σήμερα με τη γραμμή στο Κυπριακό (σχέδιο Δ.Δ.Ο) με τον ΔΗΣΥ και με τον κ. Αναστασιάδη, σίγουρα θα διαφωνούσε και με το σχέδιο Αναν το 2004 όμως το 2013 η κ. Θεοχάρους ψήφισε και στήριξε τον κ Αναστασιάδη.
Τρεις  πολύ σημαντικές  ερωτήσεις και  απορίες ουσίας έχω να  υποβάλω στην κ. Θεοχάρους και  αν έχει τη καλοσύνη  να απαντήσει με πάσα ειλικρίνεια.
1η  Καλά κ. Θεοχάρους, εφ’ όσον σήμερα διαφωνείτε στο Κυπριακό με το κόμμα σας και με τον κ. Αναστασιάδη  και υποβάλατε τη παραίτηση σας, γιατί δεν κάνατε την έξοδο σας το 2004 πριν ή μετά το δημοψήφισμα;;
       
2η Όταν ο κ. Αναστασιάδης το 2014 απεδέχθη το λεγόμενο «κοινό ανακοινωθέν» δηλ. τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ και Αναστασιάδη – Ερογλου, γιατί δεν αντιδράσατε και να υποβάλετε την παραίτηση σας;;
3η Τι ακριβώς μεσολάβησε και δεν υποβάλατε την παραίτηση σας μετά τη πρώτη δημοσιογραφική σας διάσκεψη και κρατήσατε σιγή ιχθύος μέχρι χθες;;  Πιστεύω ακράδαντα κ. Θεοχάρους, ότι οι λόγοι της παραιτήσεως σας είναι διαφορετικοί και δεν συνάδουν με το γεγονός  της διαφωνία σας για το Κυπριακό. Ένας πολιτικός που διαφωνεί στο Εθνικό θέμα και όχι στη πτυχή, και ιδίως στη περίπτωση Δ.Δ.Ο διαχωρίζει την θέση του από την αρχή,  το καταγγέλλει και αποχωρεί διά παντός και δεν κάνει παιχνίδια εντυπωσιασμού.


Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...