Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


Δεν γνωρίζουμε ακόμη κατά πόσο η κ. Θεοχάρους αν έκλεισε τον κύκλο των επισκέψεων της για συνεργασία με το νεοσύστατο της κίνημα  «Αλληλεγγύη.»
Αφού επισκέφθηκε πρώτα το ΔΗΚΟ, μετά την ΕΔΕΚ, και ύστερα τη «Συμμαχία Πολιτών» παραμένει το ερώτημα αν θα ρίξει πετονιά με δόλωμα και στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο Ε.ΛΑ.Μ!!

Δεν γνωρίζουμε όμως κατά πόσο η κ. Θεοχάρους, εφ’ όσον έκανε πρόταση στον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο για συνεργασία με το κίνημα της σε κοινό ψηφοδέλτιο ως ομάδα Θεοχάρους, γιατί πέρασε και στην ΕΔΕΚ και κατέληξε στη «Συμμαχία Πολιτών»;;
Βασανιστικό το ερώτημα για όσους παρακολουθούν τις κινήσεις της κ. Θεοχάρους. Μήπως η κ. Ελένη Θεοχάρους, θέτει σκληρούς όρους και διεκδικεί πολλούς υποψήφιους στα ψηφοδέλτια, ή υπάρχουν κάποιες διαφορές  στη λύση του Κυπριακού προβλήματος, ή οι λόγοι είναι όπου βρει καλύτερο και πρόσφορο  έδαφος που την συμφέρει ;;

Πλανάται μια απορία πάνω από την όλη ιστορία. Μήπως οι υποστηρικτές και οι ψηφοφόροι της κ. Θεοχάρους,  αποδέχονται όπου αποφασίσει η κ. Θεοχάρους να τους πάρει;; Τι είναι όλοι τους αρνιά προς σφαγή;;  Εκτός αν αποφάσισε η κ. Θεοχάρους και το κόμμα που θα αποδεκτεί τους όρους της και θα συνεργαστούν,  να δημιουργήσουν ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, όπως την «Συμμαχία Πολιτών» που απέτυχε  εν τη γενέσει της που ο πρόεδρος κ. Λιλήκας να  κρατήσει όλους ενωμένους κάτω από την ίδια στέγη, δηλαδή αριστερούς δεξιούς σοσιαλιστές, τους λεγόμενους κεντρώους, Γριβικούς και Μακαριακούς.

Στο κόμμα που υπηρέτησε για πολλά χρόνια στον ΔΗΣΥ η κ. Θεοχάρους, υπάρχουν οι λεγόμενοι... Εθνικόφρονες, οι ομοσπονδιακοί, αρκετοί αριστεροί που προσελήφθησαν κατά καιρούς στη Δημόσια υπηρεσία ή αλλού με ρουσφέτι από την εποχή της διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη, οι Ενωτικοί και άλλοι.
Όμως τα κόμματα που επισκέφθηκε η κ. Θεοχάρους, αποδέχονται να ενταχθούν ομοσπονδιακοί και Γριβικοί;;    Ασφαλέστατα όχι, μα ούτε οι Γριβικοί ή οι Ενωτικοί να ακολουθήσουν την κ. Θεοχάρους.
Όμως επειδή η κ. Θεοχάρους, σκεπτόμενη αν κατέβει με δικό της ψηφοδέλτιο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Μαίου του 2016 και αποτύχει να ξεπεράσει το 3.6%  θα παραμείνει εκτός νυμφώνος και οι όλες της προσπάθειες θα χαθούν και το κίνημα  της ίσως διαλύσει.

Η άλλη εκδοχή αν έχει την πρόθεση να επισκεφθεί το Ε.ΛΑ.Μ να έχει στο νου της ότι ΜΟΝΟΝ Αντιομοσπονδιακούς και Ενωτικούς θα της ζητήσουν να πάρει μαζί της, για να συνεργαστούν και ότι να είναι έτοιμη να εργαστεί στον Αγώνα κατά της Δ.Δ.Ο στο δημοψήφισμα.
Άρα πιστεύω ακράδαντα και η ταπεινή μου η άποψη, ότι η κ. Θεοχάρους δεν θα βρει ανταπόκριση μα ούτε και στέγη από κανένα κόμμα ή κίνημα και είναι αμφίβολο κατά πόσο αν θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Αλλά όμως ας εξετάσουμε με απλά λόγια την πορεία και το πιστεύω της κ. Θεοχάρους, η Ιδεολογία της δεν με ενδιαφέρει να γνωρίζω.

Μέσα από την πορεία της στον ΔΗΣΥ αγαπήθηκε από τον κόσμο και πέρασε από διάφορες κομματικές βαθμίδες, θέσεις και από τη Ευρωβουλή και η προσφορά της ήταν ομολογουμένως μεγάλη.
Κατά τη περίοδο του Δημοψηφίσματος το 2004 το κόμμα της ήταν υπέρμαχο υπέρ του σχεδίου Ανάν, και θυμούμαστε όλοι μας πολύ καλά, ότι η κ. Θεοχάρους διαχώρισε τη θέση της και διαφώνησε με την απόφαση του ΔΗΣΥ. Εργάστηκε στην πλατφόρμα του ΟΧΙ  αλλά όμως παρέμεινε στο κόμμα της παρ’ όλη της τη διαφωνία της, και στη συνέχεια στις προεδρικές εκλογές ψήφισε ένθερμα  τον κ. Αναστασιάδη για πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου εξελέγη πρόεδρος της ΚΔ  και με τις ευλογίες του ΑΚΕΛ φυσικά, που πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης  ήταν υπέρμαχος του καταστροφικού και προδοτικού Σχεδίου Ανάν.    
Σήμερα, με την επαναφορά με άλλο όνομα και σε  διαφορετικό περιτύλιγμα ως Δ.Δ.Ο  η κ. Θεοχάρους διαφωνεί και πάλιν, αλλά η διαφορά είναι στο γεγονός ότι υπέβαλε παραίτηση για τη διαφωνία της αυτή, τούτη τη φορά. Τα σχόλια σε ολόκληρο τον απανταχού Ελληνισμό.
Ένα μόνον ερώτημα προς τη κ. Θεοχάρους.
Καλά κ. Θεοχάρους, εφ’ όσον γνωρίζατε ότι ο κ. Αναστασιάδης ήταν υπέρμαχος του Σχεδίου Αναν, γιατί τον ψηφίσατε ως πρόεδρο της Κ.Δ και γιατί σήμερα υποβάλατε παραίτηση από το κόμμα σας και όχι το 2004 που πάλιν διαφωνήσατε για το Κυπριακό;;    Οφείλετε μιαν απάντηση, γιατί είναι η απορία όλων μας


Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...