Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΩΝ


Έγινε κι’ αυτό!! Ναι, ανήμερα των Χριστουγέννων παρακαλώ, στην Εκκλησία της Παναγίας της Ελεούσης στη Τριμήκληνη, διεκόπη η Θεία Λειτουργία για να ανακοινωθεί εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Τριμήκληνης υπενθύμιση στους κατοίκους, πληρωμής των Κοινοτικών φόρων ακίνητης ιδιοκτησίας.


Μέγα σφάλμα και Ασέβεια, να σταματήσει η Θεία Λειτουργία εν μέσω κατάμεστης της Εκκλησίας από Πιστούς, για να ακολουθήσει ανακοίνωση υπενθύμισης πληρωμής φόρων, και εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Τριμήκληνης, αλλά και εκ μέρους της Εκκλησιαστικής επιτροπής που έκαναν την ανακοίνωση.

Η Εκκλησία μας, πρέπει να παραμένει αμέτοχη σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις ή υπενθυμίσεις, σε κάτι που δεν συνάδει με το Έργον της. Αν το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριμήκληνης, επιθυμεί να εισπράξει από τους κατοίκους της Κοινότητας τους φόρους, να βρει άλλους τρόπους και μεθόδους και όχι να καταφεύγει στη Εκκλησία εν ώρα  ακριβώς που Εκκλησιάζονται ή προσεύχονται οι Πιστοί. Όχι μόνον Ασέβεια είναι, προς τα Θεία και στους Πιστούς, αλλά και ντροπή, είτε ανήμερα των Χριστουγέννων, είτε οποιανδήποτε άλλη φορά.
Επίσης το χειρότερο απ’ όλα προειδοποίησαν ότι μετά την 31η Δεκεμβρίου κάθε απλήρωτος λογαριασμός θα χρεώνεται 10% επί του ποσού.
Η διαμαρτυρία και το παράπονο των Πιστών ήταν σφόδρα εναντίον του Κοινοτικού Συμβουλίου και εσχολιάσθη σε μεγάλο βαθμό, και στον περίβολο της Εκκλησίας και αλλού.
Η Εκκλησία μας είναι Ιερός χώρος Προσευχής και Λατρείας και οφείλουμε να  τον Σεβόμαστε όλοι μας,

Με Εκτίμηση
Άριστος Κακουλής  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...