Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Όσοι Πιστοί προχθές ανήμερα των Χριστουγέννων άκουσαν την Αρχιεπισκοπική εγκύκλιο σ’  όλες τις Εκκλησίες της Κύπρου μας, έχουν καταλάβει πλέον, ότι ο Αρχιεπίσκοπος μας  μπήκε στη σωστή και Πατριωτική πορεία για την Απελευθέρωση της Κύπρου μας.
Η Εκκλησία μας από Αρχαιοτάτων χρόνων ήταν η Προστάτιδα των Αγώνων του Έθνους μας, ακούμε και σήμερα ευτυχώς από το στόμα του Αρχιεπισκόπου μας δια μέσου της εγκυκλίου του, την συνέχιση του Αγώνα μας για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, και σαν Κυπριακός λαός την χαιρετίζουμε με Αγαλλίαση και Αγάπη.


Αναφέρω λοιπόν σε αποσπασματικές παραγράφους της Αρχιεπισκοπικής εγκυκλίου τα εξής:
Για 42 σχεδόν χρόνια και ο Κυπριακός Ελληνισμός, ξέροντας ότι «πιστός ο επαγγειλάμενος» (Εβρ.10,23) αναμένει υλοποίηση της εξαγγελίας της μοναδικής εκείνης στιγμής του κόσμου: «και επί γης ειρήνη» (Λουκ.2,14).Ειρήνης, ασφαλώς,  μετά δικαιοσύνης και Ισοπολιτείας.

Η Εκκλησία, που για δυο χιλιάδες χρόνια συμπορεύτηκε με τον Κυπριακό Ελληνισμό, που είναι και το ποίμνιο της, θα εξακολουθήσει να πορεύεται και τώρα μαζί του μέχρι το τέρμα του Αγώνα για την Απελευθέρωση του Τόπου. Δεν θα παύσει να στηρίζει και να συμβουλεύει, να υποδεικνύει, μέσα από τη μακραίωνη πείρα της, το Εθνικώς ορθόν και πρέπον. Έχουμε την γνώμη ότι τώρα που ο πρώτος ενθουσιασμός και οι ψευδαισθήσεις για την αλλαγή του κατοχικού ηγέτη έχουν παρέλθει και ο ίδιος απέβαλε το επικοινωνιακό προσωπείο του, είναι ξεκάθαρος σε όλους ο τελικός στόχος της Τουρκίας.
Γι’ αυτό και θα πρέπει αμέσως να παύσουμε να δίνουμε στους τρίτους άλλοθι, με το να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις σε θέματα Αρχών.
Όσοι διατείνονται  ότι η πάροδος του χρόνου εδραιώνει την κατοχή  θα πρέπει να ξέρουν πως είναι οι συνεχείς υποχωρήσεις μας, που μας οδηγούν σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Απόδειξη τα 800 χρόνια που ζήσαμε κάτω από ξένους δυνάστες χωρίς να χάσουμε τον προσανατολισμό και την ελληνικότητα μας. Κ’ όσοι επισείουν, ως δαμόκλειο σπάθη, την απειλή της διχοτόμησης, αν δεν δεχθούμε ότι ζητεί ο κατακτητής, θα πρέπει να ακούσουν τους ίδιους τους τούρκους οι οποίοι διακηρύττουν ότι από της ημέρας της εισβολής, που έχουν επιτύχει  την διχοτόμηση επί του εδάφους, δεν είναι πια αυτός ο τελικός  στόχος τους. Ας είμαστε λοιπόν, έτοιμοι για συνέχιση του Αγώνα.
Στη τελευταία  παράγραφο της Αρχιεπισκοπικής εγκυκλίου αναφέρει και τα εξής, ευχόμενος για την νέα χρονιά:
" Αυτού το άπειρον έλεος, τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, επικαλούμαστε σε όλους, ιδιαίτερα στους εμπερίστατους: στους αγνοούμενους και στους συγγενείς τους, στους πρόσφυγες, στους εγκλωβισμένους, στους πάσχοντες. Ελπίζουμε με τη βοήθεια του Θεού, αλλά και τους δικούς μας Αγώνες, η νέα χρονιά, στη οποία εντός ολίγου θα εισέλθουμε, να οδηγήσει στη Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.  "
  

Άρα λοιπόν βλέπουμε με ευχαρίστηση, μια τεράστια στροφή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στο Κυπριακό, που μέχρι πρόσφατα στήριζε και επίσημα τον κ. Αναστασιάδη στις θέσεις του υπέρ της Δ.Δ.Ο. και των συγκλίσεων Αναστασιάδη – Έρογλου ή του λεγόμενου «κοινού ανακοινωθέντος». Μας χαροποιεί ιδιαίτερα πλέον η αλλαγή της στάσης του.
Όμως απαιτούμε από σήμερα κιόλας, να συνεχίσει να αγωνίζεται καθημερινά για το καλό της Πατρίδας μας και του λαού μας με Εργον Θεάρεστο, για την σωστή και Πατριωτική του  πλέον γραμμή, για να μας αποδείξει έμπρακτα, ότι η Εκκλησία μας πρωτοστατεί για την Απελευθέρωση της Μαρτυρικής μας Νήσου, δηλαδή να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι και να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια και στις περιουσίες τους, για να μπορούμε όλοι μας ελεύθερα να εκκλησιαζόμαστε σε όλες μας τις Εκκλησίες που τόσο ποθούμε για σαράντα ένα και πλέον  χρόνια. 
Να είστε σίγουροι Μακαριότατε, ότι μαζί σας, σαν νέος Παπαφλέσσας, ανοίγει πλέον η λεωφόρος της Λύτρωσης της Πατρίδας μας και οι καμπάνες των Εκκλησιών μας από σήμερα θα κτυπούν χαρμόσυνα και αυτοί που «αγωνίζονται» να τουρκέψουν σήμερα την Κύπρο μας, θα περάσουν στην Ιστορία, ως ηττοπαθείς και ενδοτικοί,


Άριστος Κακουλής    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...