Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΣ

Μέσα στο διάβα της εποχής που ζούμε, παρακολουθώντας τον βίο και τη πολιτεία των πολιτικών μας, ακριβώς όχι όλων, υπάρχουν και οι ειδικές εξαιρέσεις, ο Ελληνισμός της Κύπρου έχει ειλικρινά αηδιάσει και μπουκτίσει τις ψεύτικες τους δεσμεύσεις, άλλα λένε άλλα κάνουν, εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα που δεν ζημιώνουν μόνον τον Κύπριο πολίτη αλλά και την Πατρίδα μας. 


Αναμεμειγμένοι στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στις ατασθαλίες, στη διαπλοκή, κάθε είδους βρωμιά και δυσωδία, βουτηγμένοι στο βούρκο και στην ασυδοσία και στο μυαλό τους έχουν πάντα το χρήμα και τη καλοπέραση, να παρουσιάζονται στους πολίτες με γυαλιστερά κοστούμια και ακριβές γραβάτες σύγχρονοι Ναπολέοντες, ή ακόμη μπορούμε και άνετα να τους αποκαλούμε και χαμαιλέοντες, να θέλουν να κάνουν χειραψίες με τους κομματικούς τους γλείφτες και συμφεροντολόγους, τάσσοντας τους φούρνους ποξαμάθκια.

Δυστυχώς αυτήν την εικόνα παρουσιάζουν σήμερα σε μεγάλο βαθμό κάποια κόμματα, κομματάρχες και πολλά γνωστά ονόματα πολιτικών.  
Ο κόσμος τους έχει αηδιάσει, τους απαξιεί και τους δακτυλοδείχνει,  τους γυρίζει τη πλάτη και τους σχολιάζει.

Αυτοί οι δακτυλοδεικτούμενοι πολιτικοί, ή μάλλον πολιτικάντηδες, έπρεπε να ήταν υπόδειγμα προς Εκτίμηση στη Κοινωνία μας, με όλη την σημασία των λέξεων, να ελατρεύοντο από τους πολίτες και να τους σεβόντουσαν μικροί και μεγάλοι. Απλοί Άνθρωποι, Αξιοσέβαστοι, απλοϊκοί, σοβαροί, ευγενικοί, φιλικοί, έντιμοι με καθαρά χέρια και κούτελλον καθαρόν  τζιαί Αδρωπκιάν όπως έλεγαν και οι παππούδες μας.     
Όμως δεν συγκινούνται καθόλου μπροστά στις προκλήσεις του πλούτου και της καλοπέρασης. Δεν στους ενδιαφέρει αν δεν έχουν τσίππαν πάνω τους, ή ακάθαρτα χέρια, ή ακάθαρτον κούτελλον ή την Αδρωπκιάν, ή αν τους δακτυλοδείχνουν. Είναι ακριβώς σαν τους παχύδερμους ελέφαντες, που η έννοια τους είναι ένα καλό φαγητό, να περπατήσουν και να χαρούν τη φύση. 

Η προσβολή γι’ αυτούς, η οργή του κόσμου, η φτώχεια, η πείνα, η δυστυχία, τα ξεσπιτώματα, η ανεργία, οι συνεχείς αυτοκτονίες των συνανθρώπων μας,  
τα συσσίτια, ΔΕΝ τους συγκινούν καν για να μεριμνήσουν σε κάτι. Δεν τους νοιάζει αν κτυπούν πένθιμες καμπάνες.
Αυτοί βρίσκουν και κάνουν, έχουν πλάτες  την πολιτεία, στήριγμα τους το μέσον και το ρουσφέτι και φάτε να φάμε!!   

Όμως φίλες και φίλοι, μέχρι πόσο θα συνεχιστούν αυτά τα πανηγύρια;;
Πόσο καιρό θα  αντέξουμε να βλέπουμε τους παχύδερμους ελέφαντες να καταστρέφουν τα λιβάδια μας;
Η Πατρίς μας κινδυνεύει από τους αητονύχηδες και τους μακρυχέρηδες αυτούς πολιτικούς. Είναι καιρός λοιπόν να κατέβουμε στα όρη και στα παραρά και να διεκδικήσουμε ένα Κράτος Αξιόπιστο με γερές βάσεις, και να φέρουμε την ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΛΛΑΓΉ.

Όμως υπάρχουν και οι πολιτικοί εκείνοι οι οποίοι είναι Αγνοί Πατριώτες, με καθαρά χέρια που έχουν όρεξη για δουλειά-δουλειά, για να προσφέρουν και στη Πατρίδα και στον λαό μας. Μακριά από διαφθορά, διαπλοκή, με καθαρό το κούτελλον, με Αδρωπκιάν, μπροστάρηδες των Αγώνων και των Δικαίων του Εθνους μας.  Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ και να ανοίξουμε τις φυλακές γι’ αυτούς και να επιστρέψουν τον πλούτο στο Κράτος,  


Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...