Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΙΠΟΥΣΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Η  Κυπριακή Δημοκρατία δεν ενίκησε στις Βρυξέλλες. Ηττήθη κατά κράτος.
            

Οι ηγέτες της Κύπρου θα αναζητούν ακόμη και στις τουαλέτες τους Τούρκους ηγέτες, για να ανταλλάξουν χειραψία μαζί τους
  
Το θλιβερό ΡΙΚ, το οποίο έχει πλέον χάσει κάθε τσίπα και έχει καταντήσει παθητικό φερέφωνο της Κυβέρνησης, διαλαλούσε προχθές, από το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα, το «ιστορικό τετ-α-τετ» του νόμιμου Προέδρου της «εκλιπούσας» Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο του κράτους το οποίο τη δολοφόνησε. Αντέγραψε μία βλακώδη ασυναρτησία, και ανήγαγε σε θρίαμβο ένα θλιβερό τετ-α-τετ, και μία δουλική συμπεριφορά ηγέτη εκπροσώπου κατεχόμενου κράτους, προς τον εκπρόσωπο τού επιδρομέα.

 Η «Σημερινή» κατέγραψε στο χθεσινό άρθρο της τη δουλική και αναξιοπρεπή συμπεριφορά των ηγετών της Κυπριακής Δημοκρατίας, να τρέχουν πίσω από τους Τούρκους ηγέτες, στους θαλάμους και στις τουαλέτες των διεθνών συνάξεων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα χαμόγελο, μία μονόλεπτη συνομιλία, μία φωτογράφιση μαζί τους, για να την περιφέρουν ακολούθως, εν μέσω των παπαγάλων τους, στα ΜΜΕ στην Κύπρο, για να εντυπωσιάζουν τους αφελείς.

Ο Γιώργος Βασιλείου ανέμενε στους διαδρόμους των Ηνωμένων Εθνών μήπως φανεί στην άκρη ο Οζάλ, για να ανταλλάξει μαζί του μία χειραψία. Ο Δημήτρης Χριστόφιας ικέτευε τον Ερντογάν να τον δεχθεί σε μία ψαροταβέρνα του Βοσπόρου και αφού πιουν ρακή και φάνε ψάρι, να του εξηγήσει το όραμά του για την Κύπρο. Και ο Νίκος Αναστασιάδης μετέβη γονυπετής στην Άγκυρα, για να συναντήσει τον μέγα «εκσυγχρονιστή, προοδευτικό ηγέτη Ερντογάν, που θέλει να λύσει το Κυπριακό». Και προχθές, αφού έκανε στην άκρη τους άλλους ηγέτες, πήγε και στάθηκε δίπλα στον Νταβούτογλου για να φωτογραφηθεί μαζί του, ώστε οι παπαγάλοι του εδώ να επιχειρούν εντυπωσιασμό της αγέλης των Κυπρίων, πως πρόκειται για «ιστορικό τετ-α-τετ».

Εν μέσω λοιπών τέτοιων θλιβερών και δουλικών τετ-α-τετ, άρπαξαν την ευκαιρία οι κυβερνώντες για να πανηγυρίσουν εκ νέου μία παταγώδη αποτυχία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και να εμπαίξουν και πάλιν τον λαό. Δεν τους έφθανε η κατάρρευση του μύθου του «μετριοπαθούς» Ακιντζί, τώρα προσπαθούν να κατασκευάσουν νέους μύθους περί «καλού» Νταβούτογλου. Να μην ωραιοποιήσουν αύριο και το Βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» και να το παρουσιάσουν ως απόδειξη πως η Τουρκία θέλει λύση...

Αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ενίκησε στις Βρυξέλλες. Ηττήθη κατά κράτος.

1. Η Τουρκία, η οποία κατέχει διά της βίας το ευρωπαϊκό έδαφος της Κύπρου, αντί να τιμωρηθεί και να ακυρωθεί η ενταξιακή της πορεία, γίνεται δεκτή μετά βαΐων και κλάδων σε Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαμβάνει βοήθεια τριών δισ. Γιατί; Επειδή συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος, εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί τους τρομοκράτες του, προμηθεύεται παράνομα πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές και διοχετεύει το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη.

2. Η Τουρκία, η οποία εδώ και 11 χρόνια αρνείται να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, τις ευρωπαϊκές και κυπρογενείς υποχρεώσεις της, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει καμία κύρωση από την Ε.Ε., αλλά καλείται να λάβει μέρος σε συνάψεις Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

3. Η Τουρκία, η οποία έπρεπε να είχε υποστεί τις συνέπειες της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, διά του Πρωθυπουργού της δηλώνει ενώπιον των ηγετών της Ε.Ε. ότι θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία εκλιπούσα.

4. Η Τουρκία λαμβάνει δέσμευση από την Ε.Ε. ότι στην πορεία θα ξεκινήσει διαδικασία ξεπαγώματος των κεφαλαίων, τα οποία έχει μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι αθεόφοβοι στην Κύπρο πανηγυρίζουν πως στο ανακοινωθέν της Συνόδου δεν κατονομάζονται τα κεφάλαια αυτά! Αλλά χθες αποκαλύπτεται ότι ο «φιλέλλην» Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε μυστική επιστολή στον Νταβούτογλου, διά της οποίας δεσμεύεται να ενεργήσει προς την κατεύθυνση του ξεπαγώματος των κεφαλαίων που κρατά κλειστά η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ένα βατερλώ μετατρέπεται από τους κυβερνώντες σε θρίαμβο. Ένα θλιβερό τετ-α-τετ, μετονομάζεται σε ιστορική συνάντηση. Δύο αδίστακτοι δικτάτορες ωραιοποιούνται. Και μία συνήθης παραπλανητική δήλωση, «η Τουρκία θέλει λύση», προβάλλεται ως απόδειξη καλής θέλησης της Τουρκίας.
Οι κυβερνώντες δεν χύνουν απλώς νερό στον μύλο της τουρκικής επιδρομικής πολιτικής. Κατέστησαν συνειδητοί και εθελούσιοι κατασκευαστές, εντός και εκτός Κύπρου, ενός ωραιοποιημένου πορτρέτου ενός κράτους το οποίο κατέστη εφιάλτης και εν δυνάμει εξολοθρευτής του κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και των λαών της Ευρώπης.

Εν ολίγοις
Πούτιν-Αναστασιάδης
Για μία κατάρριψη αεροπλάνου και τον θάνατο ενός πιλότου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν. Για τον σφαγιασμό ενός λαού, τον εποικισμό, την κατάληψη και κατοχή της μισής επικράτειας του κράτους του, ο Νίκος Αναστασιάδης ικετεύει μία φωτογράφιση με τον σφαγέα... 




Κωστάκης Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...