Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσακνής ανατίναξε την γέφυρα που ενώνει τηλεοπτικά Ελλάδα- Κύπρο

Η ΕΡΤ θέλει επιπρόσθετα χρήματα για να μεταδίδει στην Κύπρο
Του Στέλιου Ξιουρή
Μετά την διάλυση του ενιαίου αμυντικού δόγματος, καταρρέει υπό το βάρος της κρίσης και το αντίστοιχο τηλεοπτικό, που συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα μέσω της εκπομπής των καναλιών ΕΡΤ και ΡΙΚ. 
Αν και καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΡΙΚ ένα εκατομμύριο Ευρώ για την μετάδοση του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ στην Κύπρο, εντούτοις η διοίκηση της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης με επιστολή της, που υπογράφουν ο Διευθύνων Σύμβουλος, δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ, γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής προς το ΡΙΚ, ζητούν επιπρόσθετα χρήματα για ελληνικές σειρές, αθλητικά γεγονότα και ξένες ταινίες από το κρατικό κανάλι της Κύπρου. 

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, αφού κανένα Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης δεν προέβαλε αντίστοιχο αίτημα, θεωρώντας ότι η τηλεοπτική σύνδεση ΕΡΤ- ΡΙΚ αποτελεί την γέφυρα που ενώνει τους δυο αδελφούς λαούς και εν γένει το Έθνος. 
Όπως πληροφορούμαστε το ΡΙΚ έθεσε το αίτημα και στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά σε πρόσφατη επίσκεψη του στο κρατικό ίδρυμα, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα το επιλύσει, αλλά προφανώς δεν βρήκε ανταπόκριση από το Δ.Σ της ΕΡΤ.
Όσοι από τους Έλληνες της Κύπρου παρακολουθούν ΕΡΤ διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα ότι η εκπομπή της διακόπτεται απότομα, ιδιαίτερα μετά τις 12μ.μ και στη θέση της προβάλλεται το Γιούρονιους. 
Όσον αφορά την πρόφαση περί τηλεοπτικών δικαιωμάτων που πρέπει να καταβάλει η ΕΡΤ, μάλλον δεν πρέπει να ισχύει αφού διακόπτει και το δελτίο ειδήσεων δικής της παραγωγής, όπως και την δημοφιλή αθλητική εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...