Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πολιτική ορθολογισμού ή ανθελληνισμού;

Πολιτική ορθολογισμού ή ανθελληνισμού;
Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει ιδιαίτερα της μόδας η φράση «πολιτική ορθολογισμού». Χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θέλοντας να δικαιολογήσουν την ανεκδιήγητη συμπεριφορά και πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό πρόβλημα. Μάλιστα, μας λένε πως ο ΠτΔ κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιτύχει μία «λύση βιώσιμη και λειτουργική στα πλαίσια της ΔΔΟ». Την ίδια ώρα δεν διστάζουν να αποκαλέσουν απορριπτικούς και λυσοφοβικούς όσους θεωρούν πως η λύση που προωθείται θα βάλει οριστική ταφόπλακα στο μέλλον του ελληνισμού στην Κύπρο ενώ αυτόματα κατατάσσουν την προαναφερόμενη ομάδα πολιτών στους υπέρμαχους της διχοτόμησης.

Είναι γνωστό το παραμυθάκι των στελεχών του ΔΗΣΥ και των διάφορων ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια τους τελευταίους μήνες. ΜΚΟ με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης που προωθούν με κάθε τρόπο την λύση- διάλυση της ΔΔΟ. Προσπαθούν, λοιπόν, οι κύριοι αυτοί με κάθε τρόπο να φοβερίσουν τον απλό πολίτη, ο οποίος μάλιστα σήμερα πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου και της λιτότητας. Προσπαθούν να τον φοβίσουν πως σε περίπτωση που δεν ευοδώσουν οι συνομιλίες μεταξύ Αναστασιάδη – Μουσταφά ή αν ψηφίσει ΟΧΙ σε περίπτωση δημοψηφίσματος τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα και φυσικό επακόλουθο θα είναι η διχοτόμηση. Κόλπο παλιό και γνώριμο͘ κόλπο που χρησιμοποιήθηκε και το 2004 όπου και πάλι στελέχη του ΔΗΣΥ έλεγαν πως εάν δεν πούμε ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν θα επέλθει μία νέα Μικρασιατική καταστροφή.
Τελικά ούτε ναι είχαμε πει στο Σχέδιο, ούτε Μικρασιατική καταστροφή επήλθε. Βεβαίως, ο άσος στο μανίκι των υπέρμαχων της ΔΔΟ είναι τα οικονομικά του νέου μορφώματος που θα δημιουργηθεί. Συγκεκριμένα, διατρανώνουν δεξιά και αριστερά σε ένα λαό απελπισμένο, σε ένα κόσμο που υποφέρει από την καταπίεση και την φτώχεια πως η λύση θα φέρει ξένους επενδυτές και άνοιγμα στις αγορές. Τίποτα από όλα αυτά φυσικά δεν είναι αλήθεια. Ο θησαυρός που διαλαλούν οι Ομοσπονδιακοί είναι άνθρακας και θα είναι το οριστικό τέλος των Ελληνοκύπριων επιχειρηματιών.
Είναι ξεκάθαρο πλέον, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, πως η πολιτική που ακολουθεί ο ΔΗΣΥ καμία σχέση δεν έχει με την έννοια του ορθολογισμού. Ορθολογισμός σήμερα, στην Κύπρο του 2016, εννοείται η ευθεία επίθεση προς κάθε τι ελληνικό, η διαγραφή της Ιστορίας της Κύπρου, η απόρριψη παραδοσιακών ηθών και αξιών και βεβαίως η υποταγή προς κάθε απαίτηση της Τουρκίας.
Στην πραγματικότητα όμως το κυβερνών κόμμα πράττει ακριβώς το αντίθετο. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες που γεννήθηκαν ποτέ, ο Θουκυδίδης είχε πει «ο δυνατός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του». Το ρητό αυτό δεν παύει να ισχύει μέχρι σήμερα. Ο Θουκυδίδης δείχνει προς την ηγεσία μας τον δρόμο για την απελευθέρωση αλλά αυτή συνειδητά κλείνει τα μάτια και προχωρά σύμφωνα με τις υποδείξεις των μεγάλων αφεντικών της. Επειδή όμως πρόκειται για το μέλλον της πατρίδας μας και όχι για το τσιφλίκι του πατέρα τους να ξέρουν πολύ καλά πως η πολιτική του τρόμου δεν θα περάσει.
Καλό είναι, λοιπόν, αντί να αναλώνουν τις δυνάμεις τους στο να διοργανώνουν εκδηλώσεις ζωγραφικής και να πίνουν καφεδάκια με τον κατακτητή να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην ενδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και ερασιτεχνικά με τις σχέσεις μεταξύ των κρατών καταλαβαίνει πως επιβιώνει ο πιο δυνατός και όχι ο πιο ηθικός ή υποτακτικός. Άλλωστε αυτό μας διδάσκει η ίδια η φύση του ανθρώπου. Το έμφυτο αίσθημα της επιβίωσης απαιτεί να είσαι δυνατότερος έναντι όλων αυτών που βρίσκονται απέναντί σου.
Το παιχνίδι θεωρούμε πως θα παιχτεί στην ισορροπία ισχύος μεταξύ Κύπρου- Ελλάδας και Τουρκίας. Επειδή επαναλαμβάνουμε το παιχνίδι αυτό ούτε είναι επιτραπέζιο, ούτε αφορά κάποιον της κυβέρνησης προσωπικά͘ ας αναλάβουν επιτέλους δράση ή αλλιώς να πάνε σπίτια τους. Αν ζηλεύουν την αναπαυτική θέση της αντιπολίτευσης, εάν δεν αντέχουν άλλο την κριτική πολύ εύκολα να τους παραχωρήσουμε τη θέση μας.
Θέλουμε κυβέρνηση που να έχει πολιτική βούληση, εθνική αξιοπρέπεια και να μην φοβάται να πάει ενάντια σε όποιον απειλεί την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Αυτόν τον δρόμο απαιτεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να ακολουθηθεί. Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι. Εμείς ανοίγουμε την πόρτα μας και την καρδιά μας σε όσους έχουν ακόμη ίχνος αξιοπρέπειας και μαχητικότητας. Σε όλους όσους είναι έτοιμοι να πουλήσουν και τη ψυχή τους στον διάβολο για μια θέση κάτω από τον ήλιο του συστήματος τους ευχόμαστε καλό κατευόδιο. Να ξέρουν όμως πως απέναντί τους θα βρουν τους Έλληνες Εθνικιστές έτοιμους να υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή ελληνικής γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...