Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΥΡΩΚΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΙΔΥΜΑ;




Όλα  τα παράξενα και ασυνήθιστα συμβαίνουν στον Τόπο μας, δηλαδή στην μπανανία του Κυπριστάν, κακά τρελλά κι’ ανάποδα, που δεν μπορεί ο Ανθρώπινος νους να συλλάβει τα φαινόμενα των καιρών!!.       
Σ’ αυτά περιλαμβάνεται κι’ η συνεργασία της κ. Θεοχάρους με τον κ. Συλλούρη.
Μια συνεργασία παράξενη, που δεν συνάδει στη σωστή διάσταση του θέματος, με γερές βάσεις του οικοδομήματος  για να αντέξει στους αέρηδες της σύγχρονης ιστορίας μας και εξηγούμαι.

Θυμούμαστε όλοι οι Έλληνες της Κύπρου μας πολύ καλά σαν χτες, μετά το προδοτικό και φασιστικό Σχέδιο Ανάν, που καταψηφίσαμε το 2004 ο κ. Συλλούρης με τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου τον Γιαννάκη Μάτση και τον κ. Πρόδρομο Προδρόμου,  διαφώνησαν με το Σχέδιο Ανάν, εγκατέλειψαν το κόμμα τους τον Δημοκρατικό Συναγερμό και ίδρυσαν το κίνημα «Για την Ευρώπη» και τους ακολούθησαν πάρα πολλοί Συναγερμικοί, Στελέχη, μέλη, οπαδοί και φίλοι και  σε μικρό χρονικό διάστημα εξέλεξαν τον κ. Μάτση στη Ευρωβουλή με ποσοστό 11.2%. Και πάλιν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα δύο κινήματα «Για την Ευρώπη» και οι «Νέοι ορίζοντες» του κ. Νίκου Κουτσού συνενώθηκαν και ίδρυσαν το Ευρωπαϊκό κόμμα ή αλλιώς ΕΥΡΩΚΟ. Αξίζει να αναφέρω εδώ, πως οι κ. κ. Προδρόμου και Μάτσης επέστρεψαν στο παλιό τους το μαντρί, στο ΔΗΣΥ που διαφώνησαν το 2004 μεταφέροντας μάλιστα και την Ευρωπαϊκή έδρα.

Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του 2013 άκουσον άκουσον, Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου δούλεψαν και στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Αναστασιάδη ή αλλιώς «Νίκαρου» όπως τον αποκαλούν οι συναγερμικοί, ο οποίος ήταν υπέρμαχος του φασιστικού και φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, φυσικά με το αζημίωτο της συγκυβέρνησης!!!!

Σήμερα οι Συλλούρης και Ερωτοκρίτου και πάλιν έχουν διαφωνήσει  στο Εθνικό θέμα της Δ.Δ.Ο.και εγκατέλειψαν για δεύτερη φορά την συνεργασία με τον ΔΗΣΥ και τώρα βρέθηκαν σε κοινό στρατόπεδο με την κ. Ελένη Θεοχάρους ως  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΕΥΡΩΚΟ για τις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Όμως αξίζει να αναφέρω για χάριν της ιστορίας ότι, η κ. Θεοχάρους το 2004 διαφώνησε με το σχέδιο Ανάν,  το καταψήφισε στο δημοψήφισμα, όμως παρέμεινε στο μαντρί   της και το 2013 ψήφισε με θέρμη τον κ. Αναστασιάδη για τον προεδρικό θώκο,  ενώ σήμερα διαφώνησε και πάλιν... γιαδεύτερη φορά,   αλλά τούτη την φορά, υπέβαλε παραίτηση και εγκατέλειψε το παλιό της το μαντρί και τα βρήκε με τον κ. Συλλούρη για να συνεργαστούν!!!
Δηλαδή με λίγα λόγια η κ. Θεοχάρους, μέχρι πρόσφατα, συμφωνούσε με την λύση της Δ.Δ.Ο.  με τους μνημονιακούς νόμους εκποιήσεις κλπ, το κούρεμα τις δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη και άλλα και αίφνης διαφώνησε σε όλα!!!  

Μιά συνεργασία... που η δική μου ταπεινή γνώμη, με βάση την όλη  Ιστορική διαδρομή και φιλοσοφία τους, εάν δεν τα καταφέρουν, και που δεν θα τα καταφέρουν να μπουν στη βουλή, ο δρόμος της επιστροφής τους προς το ΔΗΣΥ είναι πολύ κοντινός και για τα δύο  κόμματα.
Ήδη άρχισε η αποχώρηση ιδρυτικού στελέχους της «Αλληλεγγύης» η οικονομολόγος  κ. Άννα Θεολόγου, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τη συνεργασία με το ΕΥΡΩΚΟ.           

Όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη το γεγονός, γιατί η κ. Θεοχάρους δεν τα βρήκε με το ΔΗΚΟ την ΕΔΕΚ την Συμμαχία πολιτών που είχε ξεχωριστές συναντήσεις. Άξιον απορίας,

Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...