Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Λεμεσού Μάριου Χαραλάμπους στο onlycy.com

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Λεμεσού Μάριου Χαραλάμπους στο onlycy.com
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μάριος Χαραλάμπους, θα δώσει τη δική του «μάχη» στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Θα είναι υποψήφιος με το ΕΛΑΜ στην επαρχία Λεμεσού, με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Η ιστοσελίδα, www.onlycy.com, επικοινώνησε με τον υποψήφιο βουλευτή του ΕΛΑΜ και ο ίδιος με ευχαρίστηση απάντησε στα ερωτήματά μας. 
-Από τον χώρο του ποδοσφαίρου στην πολιτική. Πως προέκυψε αυτή η… μετακίνηση; 

Όπως θα θυμάστε σαν ποδοσφαιριστής έδινα πολλές μάχες στον αγωνιστικό χώρο, πάντα με πάθος και τιμιότητα και στις περισσότερες έβγαινα νικητής. Έτσι και τώρα που αποφάσισα να κατέλθω στις εκλογές, αν εκλεγώ βουλευτής θα δίνω μάχες και θα αγωνίζομαι-υπερασπίζομαι για το δίκαιο του απλού πολίτη αλλά και της πατρίδας μου. Η πολιτική και το ποδόσφαιρο έχουν αρκετά κοινά διότι και στα δυο αγωνίζεσαι για τον κόσμο που σε υποστηρίζει και σε ακολουθά. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, εάν και εφόσον με εμπιστευτεί ο κόσμος.
-Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την πολιτική;
Οι ανησυχίες μου και οι αγωνίες μου για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας. Βλέπω ότι τα περισσότερα πολιτικά κόμματα ακολουθούν μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική στο κυπριακό πρόβλημα. Στερούνται οράματος για την ανάπτυξη της πατρίδας μας και την πρόοδο του λαού μας.
-Γιατί επέλεξες να υποβάλεις υποψηφιότητα με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ);
Επέλεξα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διότι πιστεύω είναι το μόνο κίνημα που μπορεί να εργαστεί για την επιβίωση και την ανάπτυξη του Κυπριακού Ελληνισμού. Είναι το μόνο κίνημα που η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι ζητήματα αδιαπραγμάτευτα. Είναι το μόνο  που είναι καθαρό και με αξίες όπως η θρησκεία, πατρίδα και η οικογένεια  Αξίες που ορισμένοι θέλουν να καταργήσουν.
-Στόχος του ΕΛΑΜ για τις επερχόμενες εκλογές είναι η είσοδος στη Βουλή. Θα τα καταφέρει;
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο πιστεύω ότι θα εισέλθει στη Βουλή. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι πολύ θετικά. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά από όλους, με ταπεινότητα και αισιοδοξία, στις 22 του Μαΐου θα βρισκόμαστε εντός της Βουλής.
-Ποια υπόσχεση μπορείς να δώσεις στον κόσμο αν εκλεγείς βουλευτής;  
Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις και να εξαγγείλω δεσμεύσεις. Αυτό λέω και στον κόσμο, όμως να ξέρουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε ένα έντιμο αγώνα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο σε μια λεύτερη πατρίδα. Να δώσουμε ελπίδα στους νέους μας να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, δημιουργία θέσεων εργασίας, να πολεμήσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και την αναξιοκρατία.
-Η πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε δεν δίνει το λόγο στο ΕΛΑΜ. Πόσο σας ενοχλεί αυτό;
Μας ενοχλεί το γεγονός αυτό διότι αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα δίκαια του λαού και τα Μ.Μ.Ε δεν προβάλουν τις θέσεις μας. Κάνουμε κατά καιρούς διανομές τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες συνάνθρωπων μας, τιμάμε τους αγωνιστές και τους ήρωες του Ελληνισμού με διάφορες εκδηλώσεις, διοργανώνουμε συνέδρια υπέρ της ελληνορωσικής φιλίας με φιλοξενούμενους ομιλητές από τη Ρωσία. Για παράδειγμα, στην τελευταία μας εκδήλωση με ομιλητή τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» κ. Βιτάλι Μιλόνοφ,παρόλο που καλέσαμε όλα τα Μ.Μ.Ε κανένα από αυτά δεν ήρθε. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να μας πτοήσει ή να μας απογοητεύσει. Στόχος μας είναι η είσοδος στη Βουλή. 
-Περιμένουμε μεγάλη αποχή τον ερχόμενο Μάιο. Η γενική απαξίωση των πολιτικών και των κομμάτων τι καταδεικνύει κατά την προσωπική σου άποψη; 
Η απαξίωση των πολιτικών και των κομμάτων δείχνει την απέχθεια του κόσμου για τα συνεχόμενα οικονομικά σκάνδαλα και πολιτικά ολισθήματα που γίνονται στην Κύπρο. Ο κόσμος, όμως, τώρα έχει επιλογή και αυτή είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ένα κίνημα καθαρό με αρχές και αξίες.
*Ο Μάριος Χαραλάμπους γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1969. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.  
Εργάζεται ως τεχνικός στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού –Αμαθούντας. 
Είναι προπονητής κάτοχος του διπλώματος UEFA Α΄. Μέχρι πρόσφατα ήταν προπονητής στην εφηβική ομάδα του Άρη. Τα προηγούμενα χρόνια (2010-15) ήταν στην Ακαδημία του Απόλλωνα. 
Έπαιξε μπάλα στον Απόλλωνα για μια δεκαετία (1990-2000) κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Καβάλα, Ολυμπιακό Λευκωσίας και ΕΝΠ. Με την Εθνική μας ομάδα είχε 60 συμμετοχές (2 γκολ) από το 1991 μέχρι και το 2002. Ο Μάριος Χαραλάμπους συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αμυντικούς του Κυπριακού ποδοσφαίρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...