Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Πέτρος Γαϊτάνος: “Σιγά μη μετανιώσω που υποστήριξα την Χρυσή Αυγή! Είπα την Αλήθεια”

Πέτρος Γαϊτάνος: “Σιγά μη μετανιώσω που υποστήριξα την Χρυσή Αυγή! Είπα την Αλήθεια”

Με το θάρρος της γνώμης του ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής Βυζαντινής μουσικής Πέτρος Γαϊτάνος, απάντησε σε δημοσιογράφους, που του ζήτησαν να πάρει πίσω δηλώσεις στήριξης προς την Χρυσή Αυγή. Είναι σημαντικό - παρά την τρομοκρατία του Συστήματος και την προπαγάνδα όλων των διεφθαρμένων ΜΜΕ - να υπάρχουν άνθρωποι της Τέχνης, που υποστηρίζουν με θάρρος τις απόψεις τους και επιμένουν να λένε την Αλήθεια.


Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του ερμηνευτή σε γνωστό περιοδικό:
Ερώτηση (περιοδικό Down-Town): Δηλώσατε ότι σας αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής. Επόμενο ήταν να σας ταυτίσουν με το συγκεκριμένο κόμμα. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν πως ένας άνθρωπος που πιστεύει τόσο πολύ στο Θεό και στο καλό μπορεί να στηρίζει πράξεις ενός κόμματος που έχει συνδεθεί με τη βία.

Πέτρος Γαϊτάνος: Όταν βλέπω να υπάρχει πολύ μεγάλη προκατάληψη και επιθετικότητα σε ένα συγκεκριμένο κόμμα ή σε ένα συγκεκριμένο άνθρωπο θεωρώ ότι υπάρχει νοσηρότητα. Όλα τα μέσα έχουν λυσσάξει να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα της Χρυσής Αυγής. Τόσο πολύ πια; Όταν βλέπεις όλα τα κόμματα να ασχολούνται με ένα άλλο κόμμα τόσο πολύ, εγώ πιο πολύ βρίσκω ένοχους αυτούς παρά το κόμμα. Αν δηλαδή, εγώ τώρα αρχίσω να κατηγορώ συνεχώς, αυτό δεν δείχνει δική μου εμπάθεια; Εσύ μπορείς να έχεις κάποια λάθη πάνω σου. Καλούμαι εγώ συνεχώς να ασχολούμαι με τα δικά σου λάθη; Ακόμα και αν είναι υπαρκτά, ο ρόλος μου είναι να σε κατηγορώ; Όλα αυτά δείχνουν μια νοσηρότητα και μια εμπάθεια του συστήματος.
Ερώτηση: Μετανιώσατε που κάνατε τη δήλωση;
Πέτρος Γαϊτάνος: Όχι βέβαια, σιγά να μη μετανιώσω. Μια χαρά αλήθεια ήταν. Κάποιοι στηρίζουν τα πάντα γύρω από τα κόμματα, γύρω από το σύστημα, τη μικροπρέπεια και την κακομοιριά τους. Είναι δυνατόν να ασχολούνται με έναν άνθρωπο επειδή είπε μια κουβέντα που δεν τους ταίριαζε; Τόσος φανατισμός πια; Αυτό αναδεικνύει ουσιαστικά την αμαρτωλότητα και την ατέλεια των ανθρώπων που είναι γύρω από τα κόμματα.

Διαβάστε επίσης: Πέτρος Γαϊτάνος: Δεν μετανιώνω που υποστήριξα την Χρυσή Αυγή - ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/petros-gaitanos-den-metaniwnw-gia-tis-dhlwseis-mou-gia-thn-chrush-augh-mia#ixzz47Ogk7YO9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...