Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Το 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία

Το 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία

Η μεγάλη πλειονότητα των Γερμανών δεν θεωρεί την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν αξιόπιστο εταίρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD)..

To ποσοστό των Γερμανών που δεν εμπιστεύονται την Τουρκία έχει ανέλθει πλέον σε 91%, ενώ τον Απρίλιο ήταν 79%.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται ακόμα την Τουρκία.
Τo 89% των Γερμανών τάσσεται επίσης υπέρ της πλήρους εκπλήρωσης των κριτηρίων τα οποία έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών χωρίς απαραίτητα την εκπλήρωση του συνόλου των όρων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Το ψήφισμα με το οποίο η γερμανική κάτω Βουλή αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων βρίσκει σύμφωνο το 74% των ερωτηθέντων και μόνο το 18% εμφανίζεται αντίθετο.
Το 79% των Γερμανών επιθυμεί επίσης την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ και μόλις το 17% τάσσεται εναντίον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...