Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η Γερμανική κυβέρνηση αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων



Πριν από λίγες μέρες σχεδόν ομόφωνα (μόνο μία ψήφος κατά και μια αποχή) το γερμανικό ομόσπονδο κοινοβούλιο χαρακτήρισε ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων από τον τουρκικό στρατό.
Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης η οποία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Βερολίνο.



Η συστηματική,  εξόντωση των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το σχέδιο του Υπουργού Εσωτερικών, Ταλαάτ Πασά, μπήκε σε εφαρμογή στις 24 Απριλίου του 1915, με τη σύλληψη 250 επιφανών Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι εκτελέστηκαν το ίδιο βράδυ. Η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία και τιμάται κάθε χρόνο από την Αρμενική διασπορά.













Αμέσως μετά άρχισαν ομαδικές σφαγές του αρμενικού λαού στην Ανατολική Μικρά Ασία. Χαρακτηριστικό είναι το τηλεγράφημα του Ταλαάτ στις 28 Απριλίου 1915 προς τους νομάρχες των περιοχών αυτών: 

«Αποφασίσθηκε να τεθεί τέρμα στο ζήτημα των Αρμενίων με εκτόπιση τους στις ερήμους και την εξόντωση αυτού του ξενικού στοιχείου».
Έως το 1918 πάνω από ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να σωθούν.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, τώρα με γερμανική υπογραφή ότι οι τούρκοι είναι ένας βαρβαρικός λαός που βαρύνεται με γενοκτονίες,διότι υπήρξε με παρόμοιο τρόπο και ο ξεριζωμός εκατομμυρίων Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Αυτό που αναγνώρισε η πανεπιστημιακή κοινότητα της Γερμανίας, οι διανοούμενοι  και οι ιστορικοί της χώρας, αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει ο ..ανθός της Ελληνικής διανόησης, όπως η κ. Ρεπούση, η κ. Αναγνωστοπούλου ή ο πανεπιστημιακός ογκόλιθος ο κ.  Λιάκος, οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος χάρη  στην ευαίσθητη πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα διακυβέρνηση Σύριζα - ΑΝΕΛ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...