Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ομιλία στην Τ.Ο. Δυτικών Προαστίων Λεμεσού για την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως


Την Πέμπτη 2 Ιουνίου έγινε η πρώτη ομιλία στην Τ.Ο. Δυτικών Προαστίων Λεμεσού στο Κολόσσι. Το θέμα της ομιλίας ήταν " Η πτώση της Κωνσταντινούπολης. Αίτια και επιπτώσεις"





Αρχικά τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος Δυτικών Προαστίων Λεμεσού, συναγωνιστής Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Τ.Ο. για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Επαρχιακός Λεμεσού. Ο συναγωνιστής Στέλιος Νεάρχου αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου της Βουλής που έλαβαν χώρα την ίδια μέρα. Ο Επαρχιακός Λεμεσού εξήρε την στάση των δύο βουλευτών του Ε.ΛΑ.Μ. οι οποίοι με αξιοπρέπεια κρατήθηκαν μακριά από το απαράδεκτο αλισβερίσι που έγινε από τα υπόλοιπα κόμματα την μέρα εκείνη.




Στο τέλος ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος, Στράτος Καρανικολάου, μίλησε για την τραγική μέρα της 29ης Μαΐου 1453, όπου οι τελευταίοι Υπερασπιστές της Πόλης με τον Αυτοκράτορα τους, έπεσαν στο πεδίο της μάχης, αρνούμενοι τα ανταλλάγματα του εχθρού.
Καθήκον όλων των Ελλήνων  Εθνικιστών,τόνισε ο συναγωνιστής, είναι η απελευθέρωση της σκλαβωμένης πρωτεύουσας του Ελληνισμού και η μεταλαμπάδευση αυτής της Ιδέας στις επόμενες Ελληνικές γενεές μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.

Η εκδήλωση έκλεισε  με τους παρευρισκόμενους σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...