Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ «ΧΟΥΡΙΕΤ» ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΚΑΝΛΙ



Όξος, χολή και συκοφαντίες εναντίον του Εθνικού Λαϊκού Κινήματος Ε.ΛΑ.Μ και των ΕΛΑΜιτών, έχυσε σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ο τούρκος αρθρογράφος Γιουσούφ Κανλί. (Από την εφημερίδα Σημερινή 26ης Μαΐου 2016).
Έντονα ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο τούρκος αρθρογράφος για την είσοδο στη βουλή του Ε.ΛΑ.Μ και την αύξηση των ποσοστών «σκληροπυρηνικών» κομμάτων όπως αναφέρεται.
Μεταξύ των άλλων έγραψε και τα παρακάτω:



Οι εκλογές έδειξαν ότι η υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζουν οι τ/κ δεν είναι τίποτα λιγότερο απ’ ότι ήταν το 1963.
Το ΕΛΑΜ είναι μια τρομοκρατική συμμορία, επιτίθεται σε κάθε περίπτωση εναντίον των τουρκοκυπρίων και στις διαδηλώσεις τους φωνάζουν... «Διψασμένοι, θα πιούμε τουρκικό αίμα» και τέτοια συνθήματα που πρέπει να θεωρούνται ως τα πιο πειστικά παραδείγματα εγκληματικού μίσους, σε οποιανδήποτε ευρωπαϊκή Δημοκρατία.
 Όχι μόνον το ΕΛΑΜ, αλλά και όλα τα άλλα αντιτουρκικά ή σκληροπυρηνικά κόμματα αυξήθηκαν σε ψήφους, ενώ το κυβερνών κόμμα και το κομμουνιστικό Ακέλ έχασαν σημαντικά ποσοστά.
Μεταξύ άλλων συνεχίζει να γράφει ο Κανλί, ότι η ψηφοφορία ανέδειξε κόμματα που δεν θέλουν την λύση, καθώς όλα τα κόμματα που επιδιώκουν την τουρκική εχθρότητα έχουν όλα διπλασιάσει τις ψήφους τους, προσθέτοντας ότι το 3.7% των ψήφων δείχνει ότι τουλάχιστον 13.000 Έλληνες του Κυπριακού λαού, θα μπορούσαν να ψηφίσουν για μια τρομοκρατική ομάδα που υπόσχεται να πιεί τουρκικό αίμα και καλεί τον κ. Ακκιτζί να αναλογιστεί κατά πόσον η τουρκία πρέπει να καταργήσει τις εγγυήσεις. Καλά τώρα σωθήκαμε κ. Γιουσούφ. Αυτό μας έλειπε!!

Οφείλω να του εξηγήσω και να τα βάλει καλά στο μυαλό του ο τούρκος συκοφάντης, αρθρογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» ότι, το ΕΛΑΜ είναι ένα Κίνημα Εθνικιστικό, Λαϊκό, Πατριωτικό, που οι ΕΛΑΜίτες Αγωνίζονται και θα Αγωνίζονται για Απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τους αιώνιους εχθρούς μας βάρβαρους, αιμοβόρους και επεκτατιστές τουρκαλλάδες εις βάρος των αδύναμων λαών.
Βάρβαροι, αιμοβόροι και επεκτατιστές, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις ρίζες μας από την μακραίωνη Ιστορία του Έθνους μας.
Είναι η τουρκία που εισέβαλε παράνομα στη Κύπρο μας το 1974 χωρίς λόγο και αφορμή, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ χιλιάδες Αθώους Ελληνοκύπριους και που βίασαν Αθώες κοπέλες εγκλωβισμένες της τουρκικής εισβολής, που
έστειλε Αθώους Ελληνες στη τουρκία και τους βασάνιζαν άγρια και άλλες θηριωδίες τους, είναι οι τούρκοι στρατιώτες που βασάνισαν Αθώους πολίτες μας, είναι οι τούρκοι που έδιωξαν από τα σπίτια και τις περιουσίες τους 200.000 πρόσφυγες και κατακρατούν το 37% των εδαφών μας για 42 ολόκληρα χρόνια.


Όσον αφορά για την μείωση των ποσοστών του Δησύ και του κομμουνιστικού Ακέλ, ή καλύτερα του Δησακέλ και για την αύξηση των ποσοστών των υπολοίπων κομμάτων που αναφέρεται ο τούρκος αρθρογράφος, ότι τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του Δησακέλ δεν θέλουν λύση.
Έχω την διάθεση να βοηθήσω στο γεγονός ότι Ναι, ο λαός μας έχει τιμωρήσει αυτά τα δύο κόμματα παραδειγματικά, για να πάρουν οι ηγετίσκοι τους το μήνυμα ότι είμαστε εναντίον της Δ.Δ.Ο. και σε τυχόν νέο Δημοψήφισμα θα πάρουμε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ εκείνο που πήραμε το 2004 δηλαδή του 76% του ΟΧΙ. Για να έχει υπ’ όψιν του ο τούρκος αρθρογράφος και να υπολογίσει ότι κάποιοι αδαείς και αφελείς ψηφοφόροι των δύο αυτών κομμάτων, ψήφισαν τα δύο αυτά κόμματα για λόγους συγγένειας και φιλικών σχέσεων με τους υποψήφιους βουλευτές.
Να υπολογίσει επίσης και τις πολλές δεκάδες χιλιάδων ψηφοφόρων των δύο κομμάτων που κράτησαν αποχή, εις ένδειξη απαξίωσης τους προς τις ηγεσίες τους.
Πρέπει να το καταλάβουν οι τούρκοι ότι το παιχνίδι της λύσης το έχασαν και να ξεχάσουν τη λύση της Δ.Δ.Ο. ή σχέδια τύπου Ανάν.

Δεν ξεχνούμε την Κερύνεια μας, τον Απόστολο Ανδρέα, την Μόρφου, τις Εκκλησιές μας, τα αρχαία μας Μνημεία, τους τάφους των προγόνων μας, τις όμορφες παραλίες μας.
Εν όσο ζούμε και αναπνέουμε, θα Αγωνιζόμαστε για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και στις περιουσίες τους.
Να υπολογίσετε ακόμη ένα σοβαρό παράγοντα κ. Γιουσούφ. Ο κ. Αναστασιάδης εκλέγηκε στον προεδρικό θώκο το 2013 με δεσμεύσεις του προς τον λαό μας, ότι δεν θα επανέφερνε το σχέδιο Ανάν για συζήτηση, ως και άλλα πολλά, που δυστυχώς αθέτησε τις δεσμεύσεις του και που κάποιοι αδαείς, αφελείς και λαμόγια της εξουσίας τον πίστεψαν και τον ψήφισαν με την υποστήριξη των κομμουνιστών του Ακέλ. Οχι όμως εμάς που βλέπουμε μακριά και καθαρά.

Να είναι σίγουροι οι τούρκοι, ότι δεν θα ξανασυμβεί αυτό. Ο βοσκός ο ψεύτης έμεινε μόνος στη καλύβα του ανήμπορος να ξαναζητήσει βοήθεια.

Άριστος Κακουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...