Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Το δεν ξεχνώ, ΔΕΝ ξεχάστηκε ... Εκατοντάδες εθνικιστές στο κέντρο της Λευκωσίας

Το δεν ξεχνώ, ΔΕΝ ξεχάστηκε ... Εκατοντάδες εθνικιστές στο κέντρο της Λευκωσίας
Ο Εθνικιστικός χείμαρρος για ακόμα μια χρονιά ξεχείλισε τον χώρο του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, μια ανάσα από τον Τούρκο κατακτητή, για να δώσει το μήνυμα ότι το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, όσο και αν προσπαθούν διάφοροι ντόπιοι και ξένοι, ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ.
Οι Έλληνες Εθνικιστές κατέκλυσαν από πολύ νωρίς τον χώρο, με τα συνθήματα να δονούν για ώρες την ατμόσφαιρα, ξυπνώντας από τον λήθαργο κοιμισμένες συνειδήσεις. Και όμως δεν λύγισαν όλοι, δεν λιγοψύχησαν, αλλά υπάρχουν ακόμα ζωντανοί που θυμούνται την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής.

Ο αγώνας για επιστροφή και απελευθέρωση των εδαφών μας δεν σταματά ποτέ, αφού την πατρίδα μας δεν την χαρίζουμε σε κανέναν.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με άφιξη φλόγας από τον χώρο των φυλακισμένων μνημάτων, τον χώρο όπου έγιναν επικές μάχες το 1974. Την φλόγα μετέφεραν δρομείς του σωματείου «Περικλής Δημητρίου».
Ακολούθως άρχισε ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με αντικατοχικά και άλλα πατριωτικά τραγούδια.
Εν συνεχεία άρχισαν ομιλίες με πρώτο να παίρνει τον λόγο ο πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, Σωτήρης Ιωάννου. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι Επαρχιακοί και εκπρόσωποι των Επαρχιακών οργανώσεων κάθε πόλης. Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Γιώργος Χατζηιωάννου και ακολούθως η Μαρία Ιεροδιακόνου, ο Στέλιος Νεάρχου και Πέτρος Κουντουρέσιης.
DSC 3498 748fb
DSC 3506 b90b8
Επόμενοι ομιλητές οι δύο Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Γιώργος Επιτείδιος και Ελευθέριος Σιναδινός, που για ακόμα μια χρονιά ήταν μαζί μας στο οδόφραγμα της κατοχής.
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, ενώ τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου.
Με το πέρας των ομιλιών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των θυμάτων του 1974 και προς ανεύρεση των αγνοούμενων, ενώ αμέσως μετά όλοι σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Η εκδήλωση έκλεισε με πορεία στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας, με τα συνθήματα να αντηχούν για ώρες στην πρωτεύουσα δείχνοντας σε όλους όσους ξέχασαν, πως κάποιοι ακόμα αντιστέκονται και δεν παραδίδουν τα πάτρια εδάφη τους.
Ο αγώνας συνεχίζεται …
DSC 3655 21ee2
DSC 3666 dc9bb
DSC 3685 f470e
DSC 3716 f8994

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...