Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: 19χρονος «μοναχικός λύκος» σκότωσε με μαχαίρι γυναίκα και τραυμάτισε άλλους 5 ανθρώπους


«Μοναχικός λύκος» χτύπησε στο Λονδίνο. Ένας 19χρονος, του οποίου τα κίνητρα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά εκτιμάται από την Σκότλαντ Γιάρντ ότι πρόκειται για τρομοκρατία, επιτέθηκε τα ξημερώματα σήμερα με μαχαίρι κατά ανυποψίαστων πολιτών στην πλατεία Ράσελ της πρωτεύουσας της Βρετανίας σκοτώνοντας μία γυναίκα ηλικίας 60 χρόνων και τραυματίζοντας ακόμη πέντε άτομα, ορισμένων εκ των οποίων η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία. Όπως επισημαίνει η DailyMail η επίθεση έγινε στην ίδια περιοχή στην οποία το 2005 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας.
Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα σε πόλη της Ευρώπης τις τελευταίες ημέρες που γεννά φόβους για γενικευμένη κατάσταση.
«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κροίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».
Σε νεώτερη ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιάρντ σημειώνει ότι ένα απο τα βασικά ενδεχόμενα που εξετάζονται, επίσης, είναι ο 19χρονος να είχε ψυχολογικά προβλήματα. Γι' αυτό και την υπόθεση ερευνούν από κοινού το τμήμα ανθρωποκτονιών αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι στους δρόμους του Λονδίνου θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Ο Διοικητής της Αστυνομίας του Λονδίνου, δε, αν και αρνήθηκε να πει αν έχει στη διάθεσή του συγκεκριμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για επικείμενη επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών, παραδέχτηκε ωστόσο ότι θα ήταν ανόητο να πιστεύει κάποιος ότι το Λονδίνο θα αποτελέσει την εξαίρεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...