Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Η Άγκυρα θεωρεί ότι 16 ελληνικά νησιά ανήκουν στις νομαρχίες Σμύρνης και Αϊδινίου!




του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Συνεχίζει η Άγκυρα τις ενορχηστρωμένες προκλήσεις με ευθεία πλέον αμφισβήτηση των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων καθώς τώρα ο κατευθυνόμενος τουρκικός Τύπος «ανακάλυψε» ότι «όχι μόνο η Ελλάδα κατέλαβε παρανόμως δεκαεπτά νησιά αλλά και ότι αυτά ανήκουν στις νομαρχίες Σμύρνης, Αϊδινίου και Μούγλας»!
 
Δεν θέτουν πια καθεστώς αμφισβήτησης, το έχουν ξεπεράσει αυτό, αλλά καθεστώς ιδιοποίησης «είναι δικά μας και τα θέλουμε».
 
Την «ανάλυση» αυτή την έκαναν μέσω του γνωστού στην ΕΥΠ απόστρατου συνταγματάρχη των τουρκικών ΕΔ Ümit Yalım, ο οποίος προέβη σε μια εις βάθος «αναλυτική» συνέντευξη στην οποία φυσικά «επιβεβαίωσε» τα λεγόμενα του Κιλιντσάρογλου ότι « από το 2004 η Ελλάδα παρανόμως και προκλητικά ατέλαβε 17 τουρκικά νησιά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο υψώνοντας την ελληνική Σημαία σε αυτά και αποστέλλοντας στρατιωτικά αποσπάσματα, στρατιωτικοποιώντας τα»
 
Για να θυμήσουμε ποιος είναι αυτός θα θυμίσουμε ένα περιστατικό του όχι και τόσο μακρινού 2011.
 
Τότε ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός και υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) ο οποίος σημειωτέον έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την ΜΙΤ, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις τότε προκλητικές δηλώσεις του Αρχηγού του κόμματος Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι
 
Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από το ΓΕΕΘΑ και τότε το Pronews.gr σύμφωνα με πηγή του Γενικού Επιτελείου έγραψε ότι συνέβησαν τα εξής: 
 
"Ένα τουρκικό σκάφος δέκα μέτρων περίπου, εντοπίστηκε από την φρουρά του νησιού να πλέει με κατεύθυνση προς το λιμάνι του νησιού.  Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων επέβαιναν πέντε άτομα.
 
Το σκάφος μπήκε στον κολπίσκο του λιμανιού, αλλά δεν έφτασε στην προκυμαία καθώς σκάφος του λιμενικού το προσέγγισε για έλεγχο. Από τους επιβαίνοντες τέθηκε θέμα αποβίβασής τους στο νησί, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση από τον ελέγχοντα λιμενικό και ενώ άνδρες της φρουράς είχαν θέσει στο σκόπευτρο τους το σκάφος.
 
Τους ζητήθηκαν χαρτιά και ειδικές άδειες εισόδου τις οποίες δεν είχαν. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν και αυτό έγινε χωρίς να προβάλουν αντίσταση». 
 
Δηλαδή ο συγκεκριμένος προφανώς βάση σχεδίου από τότε επιχειρούσε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία σε ελληνικό νησί.
 
Τώρα ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, λέει ότι αποδέχεται την Συνθήκης της Λοζάνης την οποία χαρακτηρίζει ως μεγάλη τουρκική νίκη αφού ακύρωσε την Συνθήκη των Σεβρών (δίκιο έχει σε αυτό),αλλά επικεντρώνεται στην «κατάληψη» από το 2004 και το 2006 των 17 νησιών και νησίδων χωρίς να αντιδράσει η τουρκική κυβέρνηση.



 
Προφανώς ο Ümit Yalım, είναι κεμαλικός και απλά χρησιμοποιώντας τον «ξένο αχυρώνα» τσακώνεται με τον «γάϊδαρο» του ΑΚΡ.
 
Ο συγκεκριμένος ήταν στρατιωτικός ακόλουθος και στο ΝΑΤΟ και κατηγορεί την Ελλάδα ότι ενώ υπήρχαν «γκρίζες ζώνες» η Ελλάδα προχώρησε στην κίνηση αυτή.
 
Προφανώς ενοούσε την εθνική ήττα στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση Σημίτη το 1996 την νύχτα των Ιμίων
 
Θεωρεί ότι η Ελλάδα «παραβίασε» όλες τις διεθνείς σνυθήκες και αναφέρει συγκεκριμένα ότι το 2009 στο Γαιδουρονήσι, εγκαταστάθηκε «παράνομα» ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση.
 
Aναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά την επίσκεψη του τότε προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο νησί.
 
Τώρα ο ίδιος άνθρωπος που πήγε να δημιουργήσει ελληνοτουκικό επεισόδιο το 2011 τώρα θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά ανήκουν σε τουρκικές νομαρχίες επίσημα!
 
Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. 
 
Σημειώνεται ότι επισήμως πριν από λίγο το τουρκικό ΥΠΕΞ αμφισβήτησε τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και 16 ελληνικά νησιά και νησίδες (συν ένα παραπάνω ο απόστρατος συνταγματάρχης)
 
Πολλοί στην Ελλάδα κακώς σκέφτηκαν διάφορα περί «εσωτερικής» αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνώντος ΑΚΡ και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
 
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Στην ουσία ο Κιλιντσάρογλου έδωσε «λαβή» για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός στόχος. Τα συγκεκριμένα νησιά και νησίδες. Η Τουρκία θέλει να «γκριζάρει» κι άλλο το Αιγαίο πριν την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. Αιγύπτιοι και Ισραηλινοί πλέον πιέζουν πολύ για την άμεση ανακήρυξη από την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...