Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για σχέσεις με Αλβανία, λαθρομετανάστευση και δημοσιονομικό πλαίσιο - 3 ΒΙΝΤΕΟ


Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Αλβανίας»
Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής για την Αλβανία του 2016.
Ακολουθεί η ομιλία:


"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Ο εισηγητής ανέφερε σημεία στα οποία υπάρχει πρόοδος στην προσπάθεια της Αλβανία αν ενταχθεί στην Ε.Ε. ανέφερε και κάποια πράματα τα οποία πρέπει να γίνουν επιπλέων. Δεν ανέφερε όμως ένα βασικό στοιχείο το οποίο έχει να κάνει με την υποχρέωση της Αλβανίας να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις γειτονικές της χώρες. Θα αναφερθώ και εγώ στους χάρτες με την μεγάλη Αλβανία, οι οποίοι κυκλοφορούν κατά καιρούς και εκεί υπάρχουν εδάφη από όλες τις γειτονικές χώρες της Αλβανίας. δηλαδή την Ελλάδα, τα Σκόπια και την Σερβία. Με αυτή λοιπόν την πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Αλβανίας, κάθε άλλο παρά σταθεροποιητικό παράγοντα, για την περιοχή την Βαλκανίων, αποτελεί.
Πρόσφατα επίσης ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, χωρίς να υπάρχει λόγος, εξέφρασε επεκτατικές βλέψεις της χώρας του κατά της Ελλάδος και προσέβαλε την ιστορία της Ελλάδος αναφέροντας διάφορες ιστορικές ανακρίβειες. Εάν σε αυτά προσθέσουμε και την υπαναχώρηση της Αλβανίας για να καθορίσει με την Ελλάδα την ΑΟΖ των δύο χωρών προκειμένου να υποστηρίξει την τουρκική πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα, καθώς επίσης και την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητάς της Β. Ηπείρου αναφέρθηκαν οι κατεδαφίσεις σπιτιών, έχουν κατεδαφιστεί ναοί δεν επιτρέπεται στους Ελληνικής καταγωγής Αλβανούς υπηκόους να εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους, γίνονται ωμές παρεμβάσεις, κατά την διάρκεια των εκλογών στην εκλογική διαδικασία.
Εάν όλα αυτά τα συνυπολογίσουμε θα δούμε ότι η Αλβανία ακόμη δεν είναι έτοιμη για να αρχίσει της ενταξιακές διαδικασίες. Και στο σημείο αυτό για να τελειώσω θα αναφέρω ότι η ΕΕ κάνει με την Αλβανία το ίδιο λάθος που έκανε και με την Τουρκία: Ανέχεται να παραβιάζει τις αρχές που πρέπει και υποχρεούται να εφαρμόζει προκειμένου να πληροί τα κριτήρια της Συνθήκης της Κοπεγχάγης με αποτέλεσμα να αποθρασύνει την Αλβανία.
Πότε επιτέλους θα αποφασίσει η ΕΕ να πείσει την αλβανική κυβέρνηση ότι είναι προς το δικό της συμφέρον να ενταχθεί στην ΕΕ. Η Αλβανία έχει ανάγκη την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση την Αλβανία. Και έτσι όπως ωθούνται τα πράματα υποχρεώνει την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση να προβάλει βέτο στις διαδικασίες εντάξεως.Αυτή θα είναι μία φυσιολογική εξέλιξη αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με αυτό τον ρυθμό."


Στην συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τον "ρατσισμό, την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία", έκανε παρέμβαση ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Κατηγόρησε τους, δήθεν δημοκράτες, Ευρωπαίους πολιτικούς πως στην πραγματικότητα αδιαφορούν για το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, είναι πρώτοι εκείνοι που καταπιέζουν την πλειοψηφία προσπαθώντας να επιβάλλουν τις εμμονικές τους αντιλήψεις και φιμώνουν όσους έχουν αντίθετη άποψη, με πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις. Επιπλέον, ανέφερε πως συστηματικά η Ένωση κάνει διακρίσεις εις βάρος των γηγενών πληθυσμών της Ευρώπης, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Ελλάδος, όπου πλέον είναι ευκολότερο να είσαι λαθρομετανάστης παρά Έλληνας Πολίτης. Έκλεισε λέγοντας, πως πολύ σύντομα θα ανατραπεί το σημερινό καθεστώς από τους Λαούς της Ευρώπης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, θα ήθελα να σας απευθύνω ένα ερώτημα. Το πρωί όταν φεύγετε από το σπίτι σας, προφανώς κλειδώνετε την πόρτα σας. Το ίδιο ισχύει και το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Γιατί; Φοβάστε μην μπει κάποιος άγνωστος; Κάποιος ξένος; Είστε ξενοφοβικοί; Ρατσιστές και μισαλλόδοξοι;
Όπως έχετε εσείς δικαίωμα να προστατεύετε την κατοικία σας και να επιλέγετε ποιόν θα δεχθείτε και θα φιλοξενήσετε, το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι χώρες. Δεν είναι θέμα ξενοφοβίας, αλλά νομιμότητας.  Είστε πολύ πρόθυμοι να βαπτίσετε όσους δεν συμφωνούν με την επικρατούσα φιλελεύθερη ιδεολογία ως ακραίους και εξτρεμιστές, ενώ καθημερινά με τις πρακτικές σας επιδεικνύετε την αντίληψη σας περί δημοκρατίας, όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αρκεί να μην διαφωνεί με τις απόψεις σας.
Επιπλέον, δεν είδα ποτέ να σας απασχολεί ο συστηματικός ρατσισμός και οι διακρίσεις εις βάρος των γηγενών κατοίκων της Ευρώπης. Στο όνομα της δήθεν προστασίας των δικαιωμάτων των μεταναστών, μεροληπτείτε χαρακτηριστικά εις βάρος της πλειοψηφίας. Ειδικά δε σε ορισμένες χώρες, κάνετε ανυπόφορη την ζωή των πολιτών προκειμένου να επιβάλλετε τα ιδεολογήματα σας.  Δεν αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικό ηχεί στα αυτιά των εκατομμυρίων αστέγων στην Ελλάδα, να αποκαλείτε ευπαθείς ομάδες υπαρκτές ή μη μειονότητες, την ίδια ώρα που εκείνοι δεν έχουν την δυνατότητα ούτε τα βασικά να εξασφαλίσουν;
Γνωρίζετε πως αυτήν την στιγμή είναι σαφώς ευκολότερο στην Ελλάδα να είσαι πρόσφυγας ή λαθρομετανάστης από το να είσαι Έλληνας άνεργος; Για παράδειγμα, οι λαθρομετανάστες έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, πράγμα που δεν ισχύει για τους Έλληνες ανέργους. Όμως, οι Λαοί σύντομα θα ανατρέψουν την καταστροφική σας πολιτική με την ψήφο τους. Πλέον κανείς σας δεν αμφιβάλει για τις επερχόμενες ιστορικές αλλαγές και τις φοβάστε. Καλά κάνετε."

Ελευθέριος Συναδινός:Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, υπό την παρούσα μορφή, αποτελεί ένα αποτυχημένο μοντέλο
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την ενδιάμεση αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου τονίζοντας ότι, υπό την παρούσα μορφή, πρόκειται για ένα μοντέλο καθαρά τεχνοκρατικό και άκαμπτο το οποίο οδηγεί με μαθηματικό τρόπο στην ύφεση, καταλήγοντας ότι, πρέπει να καταργηθεί και τη θέση του να λάβει ένα επιχειρησιακό σχέδιο βάθους 3ετίας, με μεγάλα περιθώρια ευελιξίας και έμφαση στην πραγματική ανάπτυξη και αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών, μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο υπό την παρούσα μορφή αποτελεί ένα αποτυχημένο μοντέλο κατανομής, εις βάθος χρόνου, των πόρων της Ένωσης. Καθαρά τεχνοκρατικό, άκαμπτο δημοσιονομικά, περιορισμένης ευελιξίας και χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα οδηγεί με μαθηματικό τρόπο στην ύφεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι κινητοποιήσεις περιθωρίων για απρόβλεπτες ανάγκες του τρέχοντος και του επόμενου έτους, που είναι προς ψήφιση.
Για την αντιμετώπιση των λανθασμένων πολιτικών της Ένωσης στην λαθρομετανάστευση και με βάση τους περιορισμούς που θέτει το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, δεσμεύονται κεφάλαια του 2018 και 2019, από τώρα. Αυτό σημαίνει πρόβλεψη; Σημαίνει ανάπτυξη; Σημαίνει ευελιξία;
Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν εκβιάζει την Ένωση με ορδές λαθρομεταναστών και απειλεί ευθέως την Ελλάδα και την Κύπρο με εισβολή στα εδάφη τους. Είναι σε θέση η Ευρώπη να αντιμετωπίσει οικονομικά με τα υπάρχοντα εργαλεία μία τέτοια πιθανή εξέλιξη;
Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο πρέπει να καταργηθεί. Τη θέση του να λάβει ένα επιχειρησιακό σχέδιο βάθους 3ετίας με γενικές ποσοστώσεις επί των σημαντικών πτυχών της οικονομικής πολιτικής της Ένωσης. Μεγάλα περιθώρια ευελιξίας, με έμφαση στην πραγματική ανάπτυξη, την εργασία, όχι απλά την απασχόληση των πολιτών και την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών μεταξύ των κρατών μελών.
Όπως έχετε αντιληφθεί, το οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση με την μορφή που έχει μεταλλαχθεί σήμερα, καταρρέει. Αν θέλετε να το σώσετε, πάρτε γενναίες αποφάσεις.
Δημιουργήστε μία Ευρώπη των εθνών. Είναι η μόνη διέξοδος! Λίαν συντόμως θα λάβετε απάντηση από Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία".


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-eurwbouleutwn-chrushs-aughs-gia-scheseis-me-albania-diwjeis-kat#ixzz4ReyyFz4l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...