Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ομιλία για τα Δεκεμβριανά του 44’ στα Πολιτικά Γραφεία του Ε.ΛΑ.Μ. Λεμεσού


Όπως κάθε Τετάρτη, τα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού ήταν ανοιχτά για το κοινό χθες 30/11, όπου διεξήχθη Ιστορική Ομιλία από τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΛΑ.Μ., Στράτο Καρανικολάου για τα Δεκεμβριανά του 1944 και την ομάδα «Χ» του Γεωργίου Γρίβα.


 Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Αθήνα, οι κομμουνιστές αναθάρρεψαν έχοντας στόχο να καταλάβουν την Αθήνα για να επιβάλουν την αιμοσταγή ιδεολογία τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Απέναντι στις χιλιάδες των κομμουνιστών, στάθηκαν αγέρωχοι κάποιες εκατοντάδες Χιτών, που με καθοδηγητή τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή κατάφεραν μετά από σκληρές μάχες στην περιοχή του Θησείου να διατηρήσουν την Αθήνα Ελληνική.
Στη συνέχει τον λόγο έλαβε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος με έντονο ύφος έδωσε την πρέπουσα απάντηση στον Ερντογάν, και τον κάθε τούρκο που επιβουλεύεται την Κύπρο. Ακολούθως τόνισε πως όσο η κυβέρνηση στο κυπριακό ακολουθεί την πολιτική της υποταγής και της υποχώρησης, τόσο θα συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία. Κλείνοντας έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως οι Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ενωμένοι, θα σταθούν απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται το μέλλον της Κύπρου, απέναντι σε κάθε λύση ομοσπονδίας και κάθε σχέδιο τουρκοποίησης του νησιού, με στόχο μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...