Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Διπλωματικοί κεραυνοί Ρωσίας κατά τζιχαντιστών και Ερντογάν

Διπλωματικοί κεραυνοί Ρωσίας κατά τζιχαντιστών και Ερντογάν
Η συχνή αλλαγή των ονομάτων των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία δεν ξεγελά την Ρωσική διπλωματία


Το Χαλέπι (Aleppo) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και εκεί μαίνεται από τον Ιούλιο του 2012 η μεγαλύτερη μάχη μεταξύ των νόμιμων κυβερνητικών δυνάμεων του Πρόεδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ και όλων των τρομοκρατικών δυνάμεων και συμμοριών που ξεφυτρώνουν περιοδικά και με πολυπληθή ονόματα κατά την διάρκεια αυτής της σφοδρότατης σύγκρουσης στην Συρία.

Παραδείγματα τρομοκρατικών δυνάμεων που δρουν κατά της Συριακής κυβέρνησης από την αρχή των εχθροπραξιών είναι το Free Syrian Army (λιποτάκτες του Συριακού Στρατού και τζιχαντιστές), το Levant Front (σουνίτες αντάρτες με βάση το Χαλέπι) και φυσικά το Islamic State (το εκτενώς γνωστό ισλαμικό κράτος του Ιράκ και της Συρίας που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ).
Δείγμα των πολλαπλών συμμοριών που συμμετέχουν στην εξέγερση στην Συρία με πολλαπλά ονόματα για σύγχυση και κάλυψη είναι ότι το Levant Front αποτελείτο από πολλές υποομάδες, ενδεικτικά την Tawhid Brigade, το Mujahideen Army, τις ταξιαρχίες Noureddine al Zengi, το Fastaqim Kama Umirta Gathering και το μέτωπο Asala wa-Tanmiya, ενώ η συνολική διάρκεια ζωής του ήταν περίπου τέσσερις μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015.
Και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η σύσταση του Army of Conquest ή JaF (Jaish al-Fatah) που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2015. Χαρακτηριστικό μέλος αυτής της σουνιτικής ισλαμιστικής συμμαχίας που αποτελείται από περίπου δέκα (10) συμμορίες είναι το γνωστό για την τρομοκρατική του ιδιότητα μέτωπο Al-Nusra. Υπενθυμίζουμε ότι το μέτωπο Al-Nusra ενισχύεται καθολικά από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Φυσικά η εναλλαγή της ονομασίας της εκάστοτε τρομοκρατικής ομάδας με αντίστοιχη πρόσθεση και διάλυση των μελών της γίνεται σκόπιμα για να αποπροσανατολίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Την στιγμή που αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα η πραγματική τρομοκρατική ιδιότητα  των παραπάνω οργανώσεων, τότε υπάρχει και μια έντεχνη αλλαγή ονόματος που να παραπέμπει σε μια πιο δικαιολογημένη προσπάθεια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης του Άσσαντ.
Η εναλλαγή των ονομάτων των τρομοκρατικών ομάδων βοηθάει και τον Ερντογάν να διεξάγει τον κατακτητικό του πόλεμο στην Συρία. Για παράδειγμα ενώ στις 29 Νοέμβριου 2016 ο Ερντογάν δήλωνε τις πραγματικές προθέσεις του στην Συρία ότι η τουρκική παράνομη εισβολή έχει ως αντικειμενικό σκοπό την πτώση του Άσσαντ, μετά από ρωσικές διπλωματικές πιέσεις αναδιπλώθηκε και την 1η Δεκεμβρίου 2016 δήλωνε ότι ο κύριος στόχος της επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" δεν είναι καμία χώρα ή πρόσωπο αλλά μόνο τρομοκρατικές οργανώσεις.
Αποδεικνύονται λοιπόν πολύ βολικές για τον Ερντογάν και την στυγνή τουρκική επεκτατικότητα αυτές οι αόριστες τρομοκρατικές οργανώσεις που συχνά αλλάζουν ονόματα για να παρουσιάζονται ως καταπιεσμένες ομάδες που πολεμούν για την ελευθερία τους από τον Άσσαντ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεργασίας των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην Συρία και της συνεργασίας τους με τον Ερντογάν είναι η ότι η τουρκική εισβολή στην Συρία έχει ως πρόσφατο αντικειμενικό σκοπό την πόλη Al-Bab και καινούργιες ομάδες σουνιτών ισλαμιστών τζιχαντιστών δημιουργούνται στο υπόλοιπο τόξο προς τα νοτιοδυτικά, από το ανατολικό Χαλέπι και το "Army of Aleppo" έως την πόλη Idlib που είναι και η έδρα του Army of Conquest και της Αλ-Νούσρα.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (Sergey Lavrof) σε χθεσινές δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Σπούτνικ (Sputnik) παρατήρησε ότι οι συχνές εναλλαγές ονομάτων των ίδιων τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην Συρία αποσκοπούν στην προστασία τους από μια δικαία ανταπόδοση των άδικων και παράνομων πράξεων τους.
Ευτυχώς οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν σημαντικές νίκες του Συριακού Στρατού στο ανατολικό Χαλέπι. Τέλος, είναι θετικό ότι αναφέρονται σημαντικές απώλειες του τουρκικού στρατού στην εισβολή του προς την Ελ-Μπαμπ.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diplwmatikoi-keraunoi-rwsias-kata-tzichantistwn-kai-erntogan#ixzz4RsDJPdBA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...