Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πιστοί στο ραντεβού τους με δυναμική παρουσία οι ΕΛΑΜίτες στο μνημόσυνο του Γρίβα



Έντονη ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), με πέρα των εκατό συναγωνιστών να δίνουν δυναμικά το παρών τους στο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (29/1) στην Λεμεσό.

Αντιομοσπονδιακά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, με το σύνθημα «Ντροπή Ντροπή θα γράψει η Ιστορία, ο Διγενής ΔΕΝ Πέθανε για την Ομοσπονδία» να κυριαρχεί, στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε ομοσπονδιακό πολιτικάντη, πως στη γη που γέννησε τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή καμία λύση ομοσπονδίας δεν θα γίνει ανεχτή.

Στο κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη του Στρατηγού, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στο άκουσμα του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου του ΔηΣυ, υπήρξε έντονη κατακραυγή από την πλειοψηφία του κόσμου, με τα αντιομοσπονδιακά συνθήματα να σείουν τα θεμέλια του κρησφύγετου.

Αντιθέτως υπό το έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα όλου του κόσμου κατατέθηκαν τα στεφάνια του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου και από τον βουλευτή Αμμοχώστου Λίνο Παπαγιάννη, ενώ στεφάνια κατατέθηκαν από όλες τις Επαρχιακές Οργανώσεις, διάφορα τμήματα του κινήματος και από το Μέτωπο Νεολαίας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους του Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου, του μοναδικού αρχηγού κόμματος στην επίσημη Ελλάδα που με την ξεκάθαρη αντιομοσπονδιακή στάση του στο Κυπριακό σήκωσε στις πλάτες του την τιμή ενός ολόκληρου Έθνους.

Οι ΕΛΑΜίτες με την δυναμική τους παρουσία έδωσαν όρκο τιμής, στην μνήμη του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, πως καμιά λύση ομοσπονδίας δεν θα περάσει και πως θα περιφρουρήσουν με κάθε τίμημα την Ελληνικότητα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...