Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Λ. Παπαγιάννης: «Τα δύο μεγάλα κόμματα πορεύονται στην γραμμή του Μουσταφά


Σήμερα η επιτροπή παιδείας εξέτασε την πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού για την κατάργηση του Ενωτικού Δημοψηφίσματος με πρόταση νόμου που κατέθεσαν τα τρία μέλη της Επιτροπής. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε με πλήρη επίγνωση ότι η συγκεκριμένη επιτροπή ήταν μια σκέτη παρωδία, για διάφορους λόγους. Αρχικά απουσίαζε τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου.

Στην συνέχεια καμία από τις ερωτήσεις μας δεν είχε ικανοποιητική απάντηση.
Η πρόταση νόμου ξεκάθαρα στοχεύει στην κατάργηση του ψηφίσματος από την πλειοψηφία της βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.
Με ένα πλάγιο τρόπο η κυβερνητική παράταξη χωρίς καν να έχει το πολιτικό θάρρος να παραδεχθεί ευθέως τον λόγο που φέρνει την πρόταση νόμου, επικαλείται τον πολύτιμο διδακτικό χρόνο.
Ακούστηκαν τόσο από εμάς αλλά και από άλλα μέλη της Επιτροπής διάφορες προτάσεις που θα μπορούσαν αυξήσουν τον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο.
Υπήρξε αναφορά για πιθανή αντισυνταγματικότητα της πρότασης νόμου, αλλά λόγω της απουσίας της Γενικής Εισαγγελίας το θέμα συνεχίζει να αιωρείται.
Εν κατακλείδι, μια δημοκρατικά ψηφισμένη τροπολογία που από ότι φαίνεται ενόχλησε αδικαιολόγητα τον κατοχικό ηγέτη, δυστυχώς βρίσκει σύμφωνο το δίπολο ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ. Ο κόσμος είναι αυτός που στο τέλος θα μας κρίνει πολιτικά και ελπίζω να κατανοηθεί από τους συμπατριώτες μας ότι ένα τόσο σημαντικό ιστορικό γεγονός όπως το Ενωτικό Δημοψήφισμα, βρίσκει τα δύο μεγάλα κόμματα να πορεύονται στην γραμμή του εγκάθετου της Τουρκίας.
Είναι τουλάχιστον ντροπή για τους προγόνους μας να μην υπάρχει έστω μια ολιγόλεπτη αναφορά σε μια κομβική στιγμή της ιστορίας του λαού μας.
*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...