Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Το δημοψήφισμα στην τουρκία και οι επιπτώσεις του στον Ελληνισμό.



Μεγάλη νίκη με μικρή διαφορά (51,4%)  πέτυχε το στρατόπεδο του ΝΑΙ στο  δημοψήφισμα της Τουρκίας.

Ενισχυμένος όσο ποτέ βγαίνει ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη χώρα του όσο και στην ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον για 12 χρόνια ακόμα.

Τα προνόμια  που κερδίζει ο  Ερντογάν είναι τα εξής:





  • Καταργείται το αξίωμα του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος της χώρας θα έχει την αρμοδιότητα να διορίζει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα θεσμοθετηθούν οι θέσεις αντιπροέδρων. Το κοινοβούλιο δεν θα επιβλέπει πλέον τους υπουργούς, καθώς δεν θα έχουν πλέον την εξουσία για πρόταση μομφής.

  • Ο πρόεδρος δεν θα χρειάζεται πλέον να είναι ουδέτερος, αλλά θα μπορεί να διατηρεί τους δεσμούς με το κόμμα του. Σήμερα, ο πρόεδρος είναι αναγκασμένος να διακόψει τους δεσμούς με το κόμμα του μόλις εκλεγεί. 

  • Καταργούνται τα στρατιωτικά δικαστήρια.

  • Ο πρόεδρος θα έχει δικαίωμα να ορίσει τους 4 από τους 13 δικαστές του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου της χώρας. Θα μπορεί να διαλύσει το Κοινοβούλιο, γεγονός που θα δρομολογεί αυτομάτως νέες εκλογές, και θα μπορεί σε περιόδους κρίσης να διοικεί αυτός το κράτος μέσω προεδρικών διαταγμάτων.


  • Το πολίτευμα της Τουρκίας αλλάζει  από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία, 

Να σημειωθεί πως υπέρ της πρότασης Ερντογάν ψήφισαν οι κάτοικοι των υποανάπτυκτων περιοχών της Ανατολίας ενώ οι λιγότερο υπανάπτυκτοι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων  ψήφισαν κατά των αλλαγών.
Οι τούρκοι μετανάστες στα κράτη της Ευρώπης τάχθηκαν μαζικά υπέρ του ΝΑΙ ένα γεγονός που δείχνει ότι οι τουρκικές μειονότητες στην ήπειρο μας λειτουργούν ως η αιχμή του δόρατος των συμφερόντων του τουρκικού κράτους.  Η πρόταση που έχουν προτείνει τα Εθνικιστικά Κινήματα της Ευρώπης για άμεση απομάκρυνση των τουρκικών πληθυσμών από τα ευρωπαϊκά κράτη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Με πρόφαση το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα του ο ισλαμιστής πρόεδρος έχει φυλακίσει πάνω από 45.000 πολιτικούς και στρατιωτικούς του αντιπάλους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και επιστήμονες.
Ο παντοδύναμος πλέον Ερντογάν θα μπορεί  να εφαρμόσει τα σχέδιά του στην ευρύτερη περιοχή. Τα κράτη της Ελλάδος και της Κύπρου επηρρεάζονται άμεσα από τις εξελίξεις στην τουρκία.
 Απέναντι στην  προκλητικότητα του Ερντογάν, στο στρατηγικό βάθος του πάλαι ποτέ Νταβούτογλου, ποιοί Έλληνες πολιτικοί θα μπορέσουν να αντισταθούν; Οι υφιστάμενοι με εξαίρεση τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής και του Ε.ΛΑ.Μ. θα ήταν σε άλλες ιστορικές περιόδους, οι ευνούχοι του παλατιού του εκάστοτε σουλτάνου.
      Οι πολιτικοί οι οποίοι ηγούνται αυτήν την στιγμή σε Κύπρο και Ελλάδα δεν σκέφτονται πως να ωφελήσουν τον λαό που τους εξέλεξε παρά πως να ωφεληθούν οι ίδιοι από την εφαρμογή των τουρκικών σχεδίων στα κράτη μας.
Η ενδυνάμωση των Εθνικιστικών Κινημάτων είναι εντυπωσιακή τὀσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Κίνημά μας, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, δέχεται τον τελευταίο καιρό οργανωμένη επίθεση από τους αντιπροσώπους των τουρκικών συμφερόντων οι οποίοι θέλουν πάση θυσία να εφαρμόσουν την λύση της ομοσπονδίας στην Κύπρο μας.
Οι Έλληνες  της Κύπρου δεν θα τους επιτρέψουν να καταστήσουν την Μεγαλόνησο ένα ομοσπονδιακό κρατίδιο του Ερντογάν.
Η υποστήριξη που έχουμε από τους απλούς πολίτες σε όλες μας τις δράσεις από την βουλή των αντιπροσώπων μέχρι τους δρόμους και τα γραφεία μας είναι μεγάλη.
Έχοντας τον λαό με το μέρος μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε την Κύπρο  Ελεύθερη, Ελληνική και Χριστιανική αλλά και για να περάσουμε στις επόμενες γενεές, τα αδιαμφισβήτητα και προαιώνια προτερήματα της Φυλής μας.


Στράτος Καρανικολάου

Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων - Ε.ΛΑ.Μ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...