Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

O γιος του «εθνικού ήρωα των Τούρκων» υπό την προστασία του Ερντογάν

Ο Λεβέντ Σαδίκ φωτογραφίζεται με τούρκικο άρμα μάχης την επόμενη ημέρα του πραξικοπήματος! όταν είχε φανεί η νίκη του Ερντογάν - Προκλητικές οι σχέσεις με την Αγκυρα - «Ενοχη ανοχή» ΣΥΡΙΖΑ
Ο πατέρας Σαδίκ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούλιο του 1995 στον δρόμο Ξάνθης - Κομοτηνής. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η οικογένειά του συγκρούστηκε με τρακτέρ που οδηγούσε ένας 62χρονος αγρότης. Η Αγκυρα και κύκλοι της μουσουλμανικής μειονότητας που ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο είχαν εκφράσει τότε υποψίες ότι δεν επρόκειτο για απλό δυστύχημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αχμέτ Σαδίκ ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας των Τούρκων! 



Κατόπιν πρόσκλησης της τουρκικής ηγεσίας, η σύζυγος, ο γιος και η κόρη του αποθανόντος, σε άθλια οικονομική κατάσταση, μετακόμισαν στην Κωνσταντινούπολη όπου τους παραχωρήθηκαν προνόμια, με αποτέλεσμα ο Λεβέντ να αποκαλείται «κατασκευασμένος από την Αγκυρα σουλτάνος». 

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ερντογάν έγινε προστάτης της οικογένειας Σαδίκ και μέντορας του νεαρού Λεβέντ. Αυτός ήταν που έδωσε το όνομα του φανατικού μειονοτικού εθνικιστή στον δρόμο μπροστά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, καθώς και σε δρόμο μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών στην Αγκυρα. Ενδεικτικό των στενών σχέσεων είναι ότι η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, παρευρέθη στην τελετή περιτομής (σουνέτ) του γιου του Λεβέντ Σαδίκ, που έγινε στο πατρικό του σπίτι στη Φιλύρα.

Ο ίδιος και η σύζυγός του, που επίσης έχει γεννηθεί στη Θράκη, είναι σχεδόν που διατηρεί με τον Ερντογάν πάντα καλεσμένοι σε εκδηλώσεις της οικογένειας Τούρκου προέδρου, όπως στους γάμους των παιδιών του Τούρκου προέδρου. Ο Λεβέντ φυσικά έχει ανταποδώσει τη φιλοξενία αυτή. Εκτός από τον Ερντογάν, όμως, διαθέτει και άλλους σημαντικούς φίλους. Εχει επανειλημμένως φιλοξενήσει στην Ελλάδα τον πρώην υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, με τον οποίο διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις.

Χάρη στις σχέσεις, ο γιός του Σαδίκ με το καθεστώς Ερντογάν μετατράπηκε σε χρόνο-ρεκόρ από ορφανό παιδί σε πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία. Ο Λεβέντ συνηθίζει να επισκέπτεται τα πιο ακριβά χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης και για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί το ιδιωτικό αεροσκάφος του. Η μητέρα του, Ισίκ Αχμέτ, η οποία είναι επίτιμη πρόεδρος του ακραίου μειονοτικού κόμματος που ίδρυσε ο άνδρας της, περιοδεύει συχνά στην Τουρκία ως τιμώμενο πρόσωπο, λαμβάνοντας χρηματική υποστήριξη από συλλόγους και συνδέσμους. Μάλιστα ο τουρκικό κράτος, της πρόσφερε τιμής ένεκεν ένα ακίνητο προς εκμετάλλευση σε καθεμία από τις 87 επαρχίες της Τουρκίας!

Οι πολιτικές βλέψεις
Αν και ο Λεβέντ έχει γενικά υιοθετήσει μετριοπαθές προφίλ, τον τελευταίο καιρό ανέβασε τους τόνους υποστηρίζοντας ένθερμα το «ναι» στο δημοψήφισμα του σουλτάνου Ερντογάν.  Παράλληλα, όμως έχει ενισχύσει την προσωπική του φρουρά, η οποία ταξιδεύει διαρκώς μαζί του από την Τουρκία στη Θράκη. Εξάλλου θεωρείται άτυπος πολιτικός ηγέτης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εργαζόμενος παρασκηνιακά για να αυξήσει σημαντικά τη δυναμική και τους υποστηρικτές του DEB, του εξτρεμιστικού κόμματος των μουσουλμάνων της Θράκης , του οποίου το τιμόνι πρόκειται να αναλάβει. Χάρη στις υψηλές του γνωριμίες στο καθεστώς Ερντογάν, ο υιός Σαδίκ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά και να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα όταν ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη Σμύρνη. Τις συστάσεις είχε κάνει ο ίδιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αποκαλώντας τον Λεβέντ Σαδίκ «βασιλιά του ελληνικού βαμβακιού».

Πράγματι, ο Λεβέντ συνδυάζει δύο αντιφατικούς ρόλους. Από τη μία πλευρά, ως γιος του ιδρυτή του επανασυσταθέντος DEB, κατέχει μια άτυπη αλλά εμβληματική θέση στον σκληρό πυρήνα των εθνικιστών της μουσουλμανικής μειονότητας, και από την άλλη, πλασάρεται ως επιχειρηματίας που κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Μεγάλο μέρος της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής στη Θράκη ελέγχεται από αυτόν. Ασχολείται με το βαμβάκι, τα καπνά και πρόσφατα και με τα κεράσια. Ο υιός Σαδίκ έχει εξασφαλίσει σχεδόν το μονοπώλιο της εξαγωγής ελληνικού βαμβακιού στην Τουρκία, αλλά και της εισαγωγής τουρκικού μαρμάρου στην Ελλάδα.

Λόγω του ρόλου του, κατέλαβε θέση στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Μπασμάς Θράκης, που εκπροσωπεί 6.820 παραγωγούς με ετήσια παραγωγή 7.500 τόνους καπνού, αν και η συνεργασία αυτή έληξε άδοξα έναν χρόνο ακριβώς μετά τη σύναψή της.

Η επιχειρηματική του δραστηριότητα, του Λεβέντ Σαδίκ δεν είναι πολιτικά άχρωμη, καθώς δεν διστάζει να διαλαλεί την πίστη του στο πρόσωπο του Ερντογάν. Ο νεαρός επιχειρηματίας όχι μόνο βλέπει «τρομοκράτες» του Φετουλάχ Γκιουλέν να έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα, αλλά ζητά και την εκκαθάρισή τους. 

Παράγοντας του γνωστού για τη σκιώδη δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή έχει δηλώσει ότι «ο Σαδίκ είναι πολύτιμος. Λόγω του ονόματος μπορεί να αναδείξει και να ενώσει τους Τούρκους της Θράκης». 

 Μέχρι πρότινος μόνιμος συνοδός του και αναπόσπαστο μέλος της φρουράς του ήταν ο τούρκος Σουνισί Μισιρλίογλου. Ο τελευταίος απελάθηκε από την Ελλάδα όταν εισέβαλε στο τζαμί Ιμπραχίμ Πασά και επιτέθηκε στον πρόσφατα διορισθέντα ιμάμη της Ρόδου Χασάν Καράαλι. Ο ιμάμης έχει διοριστεί από τη νόμιμη Μουφτεία του Διδυμοτείχου. Η Αγκυρα, όμως, θέλει να επιβάλει τον Ιλτέρ Μέτσο, ο οποίος έχει σταλεί στο νησί από τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Ο Μισιρλίογλου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 21 μήνες κάθειρξη. «Είναι ενδεικτικό του τι είδους άτομα έχει δίπλα του», σχολιάζει τοπικός επιχειρηματίας :«Σε προσωπικό επίπεδο είναι μειλίχιος και συμπαθής, το περιβάλλον του, όμως, είναι τρομακτικό. Το ίδιο και οι πρακτικές του». 


Πληθωρικός στις κοσμικές του εμφανίσεις, είναι σχεδόν πάντα καλεσμένος στις εκδηλώσεις της οικογένειας Ερντογάν, όπως στους γάμους των παιδιών του Τούρκου προέδρου, φυσικά μαζί με τη γυναίκα του, η οποία επίσης έχει γεννηθεί στη Θράκη

Ενδεικτική των στενών σχέσεων με τον Ερντογάν ήταν η παρουσία της συζύγου του Σουλτάνου, Εμινέ, στην τελετή περιτομής του γιου του Λεβέντ Σαδίκ, στο πατρικό του στη Φιλύρα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στα social media

πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...