Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!


Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Φαίνεται πως οι 60.000 (και για άλλους 80.000) Πολωνοί εθνικιστές που διαδήλωσαν κατά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Πολωνίας, στην πρωτεύουσα Βαρσοβία, πανικόβαλαν τους παγκόσμιους εξουσιαστές.
Αυτό φανερώνει άρθρο υπό τον τίτλο «Μερικά μαθήματα από την εθνικιστική διαδήλωση στην Πολωνία» ενός εξ’ αυτών, του BenjaminAbtan, προέδρου του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM) και συντονιστή του Δικτύου Βουλευτών ΈλιΒίζελ στην Ευρώπη. Το άρθρο αναδημοσιεύεται και από το «Βήμα»…


Στο άρθρο αυτό, ο «εκλεκτός» Abtan επισημαίνει την εθνικιστική αφύπνιση των λαών της Ευρώπης και προτείνει την αρραγή ενότητα των συστημικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του «κοινού εχθρού». Πάρτε μια γεύση:
«Η μεγάλη διαδήλωση ευρωπαίων ακροδεξιών που συγκέντρωσε 60.000 άτομα στις 11 Νοεμβρίου στη Βαρσοβία είναι ενδεικτική της κατάστασης στην Ευρώπη από πολλές απόψεις.
Πρώτον, συμβολίζει την συνεχιζόμενη άνοδο του εθνικισμού στην ήπειρο εδώ και αρκετά χρόνια. Διεισδύει σε όλες τις ηλικίες αλλά ιδίως στους νέους, κερδίζει επιρροή στις κοινωνίες και στα κόμματα και αναπτύσσεται με τρόπο όλο και πιο ακραίο…
Μερικά από τα συνθήματα στη διαδήλωση της 11ης Νοεμβρίου στη Βαρσοβία έσταζαν μίσος για τους μουσουλμάνους. Αν και ο ισλαμισμός πρέπει να παταχθεί με αποφασιστικότητα, οι μουσουλμάνοι πρέπει να έχουν δικαιώματα σεβαστά όπως εκείνα των ευρωπαίων πολιτών…
Στη διαδήλωση εκφράστηκε ο αντισημιτισμός χωρίς αναστολές, όπως μόνο η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και το Γιόμπικ στην Ουγγαρία τολμούσαν να το κάνουν πριν μερικά χρόνια. Αυτό υποδηλώνει την άνοδο του αντισημιτισμού που παρατηρείται στην Ευρώπη.
Απέναντι σε όλα αυτά, η δέσμευση των δημοκρατών πρέπει να είναι απόλυτη.
Κατ’ αρχάς, είναι απαραίτητο να διεξάγουμε σαφή ιδεολογικό πόλεμο κατά του εθνικισμού και του αντισημιτισμού. Είναι το κρίσιμο διακύβευμα της εποχής μας: οφείλουμε να επιδείξουμε ενότητα…».
Μόνο που τώρα είναι πολύ αργά! Το εθνικιστικό ποτάμι έχει ξεκινήσει και δε γυρίζει πίσω! Μόνο να το καθυστερήσουν μπορούν πλέον οι συστημικοί. Τίποτα άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...