Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ασταμάτητο το ΕΛΑΜ – 4ος στην δημοσκόπηση του «Πολίτη» ο Χ. Χρίστου


Δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρία Noverna για λογαριασμό της εφημερίδας Πολίτη και παρουσιάστηκε στο πρωτοσέλιδο της Κυριακής 10/12. Η Δημοσκόπηση δείχνει την ραγδαία άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, καθώς ο Πρόεδρος του κινήματος και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου βρίσκεται στην 4η θέση, με ποσοστό 3.3% που με την αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων φτάνει το 4.8%.

Όπως δείχνει και το γραφικό, χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων, ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει το 30,4%, ο Σταύρος Μαλάς 17,8%, ο Νικόλας Παπαδόπουλος 13,8%, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου 3.3% και ο κ. Λιλλήκας 2,1%.
Πέρα από την αύξηση των ποσοστών του Εθνικιστικού Κινήματος, η δημοσκόπηση υπογραμμίζει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ είναι νεαροί, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στην κυπριακή πολιτική σκηνή.
Το στοιχείο που δείχνει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση και επιβεβαιώνουν όλες όσες διενεργήθηκαν μέχρι στιγμής είναι πως για την 4η θέση θα πραγματοποιηθεί ένα «ντέρμπι» μέχρι το βράδυ των εκλογών ανάμεσα στον κ. Λιλλήκα και τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου.
Αν και δημοσκοπικά υπάρχει άνοδος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, καθώς ο υποψήφιος του κινήματος σκαρφαλώνει στην 4η θέση, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα συνεχίσει προσγειωμένα τον αγώνα του, καθώς ποτέ δεν βασίστηκε στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, μιας και μόνο η κάλπη στις 28 Ιανουαρίου μπορεί να καταδείξει τα ακριβή ποσοστά του ΕΛΑΜ και να επιβεβαιώσει την άνοδο του κινήματος.
Άλλωστε για το ΕΘνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κανένα ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό μπροστά στην σωτηρία της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...