Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ο Β.Πούτιν κάνει τον σταυρό του και βουτάει στα παγωμένα νερά την ημέρα των Θεοφανείων

 
Είναι γνωστό ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Ρωσία δεν κρύβει ούτε στιγμή την λατρεία για την θρησκεία της μητέρας του, την Ορθοδοξία και γιόρτασε με τον πιο ενδεικτικό τρόπο την μεγαλύτερη γιορτή της τα Θεοφάνεια βουτώντας εν μέσω ψύχους στα παγωμένα νερά.


Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν στην Ρωσία την Πέμπτη, καθώς στη Ρωσία όπως και στην Σερβία, ισχύει το παλαιό ημερολόγιο και όλες οι γιορτές μετατίθενται 13 ημέρες αργότερα απ'οτι στην Ελλάδα.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόλμησε και έκανε βουτιά στα νερά της λίμνης Σέλινγκερ, βόρεια της Μόσχας, αφού πρώτα έκανε το σταυρό του αψηφώντας το ψύχος και το κρύο και δεν δίστασε ούτε στιγμή να μπει στους πάγους της λίμνης.
Για να γίνει κατανοητό το ψύχος που αντιμετώπισε κατέφθασε στο σημείο «βουτιάς» φορώντας γούνινο παλτό και μπότες. Ακόμα και η συνοδεία του είναι ντυμένη αναλόγως. 
Ο Ρώσος πρόεδρος κατέβηκε τα σκαλιά της ειδικής πλατφόρμας που είχε στηθεί, έκανε δύο βήματα, έκανε το σταυρό του, βούτηξε λίγο ακόμα περισσότερο στο νερό και στη συνέχεια βγήκε χωρίς να φανερώσει την παραμικρή ενόχλησή του από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πράγμα που δείχνει ότι διαθέτει άριστη φυσική κατάσταση.
Με την κίνηση του αυτή, ανήμερα των Θεοφανείων επέδειξε για άλλη μια φορά ότι για την μετακομμουνιστική ρωσική πολιτική κατάσταση η Ορθοδοξία δεν είναι μια υποχρέωση αλλά «όπλο» ενάντια στους εχθρούς της Ρωσίας και σημείο ενότητας του ρωσικού λαού ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την ευημερία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...