Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Πρόκληση: Ύψωσαν αλβανική σημαία σε σχολείο στα Χανιά - Άμεση απάντηση από τους Έλληνες μαθητές που έκαναν κατάληψη!


Πρόκληση: Ύψωσαν αλβανική σημαία σε σχολείο στα Χανιά - Άμεση απάντηση από τους Έλληνες μαθητές που έκαναν κατάληψη!

Κατάληψη σχολείου για Εθνικούς λόγους; Και όμως, ναι! Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά.

Οι μαθητές μίλησαν σε τοπική ιστοσελίδα, αναφέροντας ότι εντελώς τυχαία την Κυριακή είδαν στο σχολείο τους πάνω από 40 άτομα Αλβανικής καταγωγής να κάνουν μάθημα, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση ενώ παρατήρησαν ότι η Ελληνική Σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και τοποθετήθηκε ανάποδα δίπλα στην αλβανική.


Τα παιδιά του γυμνασίου την Δευτέρα το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ζητώντας τα μαθήματα των ατόμων αυτών να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους. Αφενός, ενοχλήθηκαν εντόνως από το γεγονός ότι η Ελληνική Σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και βρέθηκε δίπλα σε μια σημαία άλλου κράτους, θεωρώντας την πράξη προσβλητική για το Σύμβολο της Χώρας και αφετέρου, όπως προσθέτουν τα παιδιά, ο προαύλιος χώρος του σχολείου γέμισε απορρίμματα. 
Χαρακτηριστική επί του θέματος είναι και η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του σχολείου, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής:
«Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μέλη από το 15μελες συμβούλιο του σχολείου βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου τυχαία και βρήκαν το σχολείο ανοικτό και μάλιστα αλβανικής καταγωγής άτομα να είναι μέσα στο χώρο. Όπως ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή, ο οποίος ήταν παρόν, αυτά τα άτομα θα φιλοξενούνται στο σχολείο κάθε Κυριακή για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας. Για αυτήν την φιλοξενία δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η μαθητική κοινότητα ούτε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αιτία της κατάληψης δεν ήταν η άγνοια μας για την πράξη αλλά το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική. Εμείς θεωρούμε αυτή την πράξη ευθαρσή και προσβλητική. Επιθυμούμε την απομάκρυνση αυτόν τον συγκεκριμένων ατόμων από τον σχολικό χώρο και ενημερώνουμε ότι οι καταλήψεις θα συνεχιστούν ωσότου πραγματοποιηθεί το αίτημα μας».
Εννοείται ότι η κατάληψη αυτή ενόχλησε στο έπακρο όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις του εθνομηδενισμού. Από την φυλλάδα των συντακτών και κάποιον δημοσιογραφίσκο πρωινάδικης «ενημερωτικής» εκπομπής (που τους νυχτερινούς του εφιάλτες με Χρυσαυγίτες φαίνεται ότι τους αναπαρήγαγε στην τηλεοπτική του εκπομπή) μέχρι διάφορους άλλους «προοδευτικούς», ήταν φανερή η δυσφορία τους για το περιεχόμενο της κατάληψης. Κάθε σύνδεση των μαθητών με την Αγάπη για το Έθνος τους θεωρείται «επικίνδυνη», «αναχρονιστική», «μισαλλόδοξη» και φυσικά «φασιστική και ρατσιστική». Ας κάνουν κουράγιο, γιατί αυτή την ελπιδοφόρα εικόνα, που πίκρανε αφάνταστα τους ακόλουθους του εθνομηδενισμού και του πολυπολιτισμού, είναι πολύ πιθανόν να την ξαναδούν πολύ πιο σύντομα απ’ όσο φαντάζονται…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhsh-upswsan-albanikh-shmaia-se-scholeio-sta-chania-amesh-apanthsh-apo#ixzz555icQB00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...