Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Το FBI πιέζει Τραμπ με επιδρομή σε σπίτι & γραφεία βασικού δικηγόρου του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τη Δευτέρα την επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας η οποία στοχοθέτησε τον προσωπικό του δικηγόρο Μάικλ Κόεν, που χαρακτήρισε «ντροπή».
«Αυτή η κατάσταση είναι ντροπή», οδηγεί σε «ένα νέο επίπεδο αδικίας», υποστήριξε ο Τραμπ σχολιάζοντας την είδηση περί εφόδων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) στα γραφεία και στο σπίτι του Κόεν και την κατάσχεση εγγράφων, του τηλεφώνου και υπολογιστών του δικηγόρου.

Οι ενέργειες αυτές εγγράφονται στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας το 2016, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς.
Ο Τραμπ χαρακτήρισε τις εφόδους στο σπίτι και στα γραφεία του Κόεν απόλυτο κυνήγι μαγισσών, επέμεινε πως η ομάδα του Μάλερ αποτελείται από ανθρώπους προκατειλημμένους εναντίον του, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δεν έπρεπε να είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την έρευνα του Μάλερ.
Ερωτηθείς για άλλη μια φορά εάν θα αποπέμψει τον Μάλερ, ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει.Υπενθυμίζεται, ότι ο προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, είναι αντιμέτωπος με έρευνα για παραβίαση του νόμου για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών καθώς και τραπεζική απάτη, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post τη Δευτέρα, επικαλούμενη πηγή ενημερωμένη για την υπόθεση (1).
Πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) έκαναν εφόδους και έψαξαν τα γραφεία και το σπίτι του Κόεν τη Δευτέρα, κάτι που θεωρείται ότι παρήγγειλε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Τραμπ.
1. Leonnig, Carol D. και Hamburger, Tom, «Trump attorney Cohen is being investigated for possible bank fraud, campaign finance violations, according to a person familiar with the case», The Washington Post, 9η Απριλίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...